Вхід | Реєстрація

Свинокомплекс у Біликах: пацієнт живий чи мертвий?

Свинокомплекс у Біликах: пацієнт живий чи мертвий?

Протягом тижня, що минає, у соцмережах знову почали активно обговорювати тему відновлення діяльності підприємства «Сільські традиції».

Нагадаємо, що відгодівельний комплекс «Сільські традиції»,  власником якого був російський бізнесмен Орлов, припинив свою діяльність у 2017 році, після багатомісячних протестів біличан. Згодом Білицька селищна рада домоглася припинення договору оренди земельної ділянки, на якій розташований свинокомплекс.

Як завжди, у фейсбучних постах було багато емоцій і надто мало конкретних фактів.

У основному писали про те, що на території комплексу хтось бачив сторонніх, не місцевих людей, які нібито щось робили. Хто робив, що робив —  ніхто достеменно не знає.

Ну й одразу понеслось  — «все пропало», «свиней завезуть, а Білики засмердять», «місцевий люд уб’ють», «нагнуть» і так далі, і тому подібне. Варіанти того, що злі свині, точніше їх власники, зроблять із добрими біличанами, можна придумувати до безкінечності.

Щоправда, потрібно відзначити, що деякі коментатори, такі, приміром, як Лідія Чернига, цілком раціонально пропонували землякам звертатися до влади і просити чи вимагати офіційної інформації, замість того, щоб керуватися чутками.

Редакція звернулася з проханням прокоментувати ситуацію до заступника білицького селищного голови Ігоря Федя.

Ігор Миколайович визнав, що чутки про відновлення діяльності свинокомплексу курсують селищем. До керівництва громади вже приходили місцеві активісти із числа противників свинокомплексу.

Але посадовець наголосив, що влада керується виключно фактами. А наразі фактажу надто мало. Достеменно відомо лише те, що, по-перше, комплекс має борги по податках і перед Білицькою селищною радою, по-друге, є рішення Господарського суду Полтави про початок процедури банкрутства «Сільських традицій», по-третє, вже є призначений арбітражний керуючий.   Усе інше — на рівні чуток.

У відкритому доступі  редакція теж знайшла інформацію, що підтверджує те, про що говорив Федь.

Є справа   № 917/1621/22,  котру розглядають у Господарському суді.

Далі — цитата:

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Укр-Сервіс-Безпека», м. Полтава (далі — ТОВ «Укр-Сервіс-Безпека») звернулось до Господарського суду Полтавської області із заявою за вх. № 1748/22 від 13.12.2022  про відкриття справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільські традиції», Полтавська область, Кобеляцький район, смт. Білики (далі — ТОВ «Сільські традиції», боржник) відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

ТОВ «Укр-Сервіс-Безпека», згідно із тими ж відкритими даними, займається наданням охоронних послуг, купівлею, продажем та орендою нерухомого майна,  організацією будівництва та електромонтажними роботами.

Керівництво колишнього свинокомплексу завинило охоронному підприємству  4  мільйони 259 тисяч 988 гривень».

Оце — факти. Так, до редакції теж надходить інформація, що свинокомплекс збираються віддати в оренду. Але вважати цю інформацію достовірною ми поки що не можемо. Тим більше, що в умовах війни досить малоймовірним видається варіант, що хтось захоче взяти в оренду, а тим більше, купити підприємство, у відновлення роботи якого потрібно вкласти десятки мільйонів доларів.

А от бажаючі за безцінь отримати у власність свинокомплекс, який потенційно може принести вагомі прибутки, знайтися можуть. Але це не означає, що ці люди будуть відновлювати роботу комплексу. Як правило, в таких випадках власність «віджимають» або купляють за мільйони гривень, з тим, щоб почекати і в кращі часи перепродати вже за сотні мільйонів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2023, 17:49 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації