Вхід | Реєстрація

Керівник Павлівської пошти привласнював кошти клієнтів

Керівник Павлівської пошти привласнював кошти клієнтів

За свої дії недобросовісного працівника відділення поштового зв’язку через суд притягли до кримінальної відповідальності.

24 березня в Кобеляцькому районному суді завершився розгляд справи стосовно уродженця села Миколаївка, який минулого року докерувався одним із відділень зв’язку «Укрпошти» до кримінальної справи.

Згідно з вироком, підсудний за наказом Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» 22 січня 2022-го був прийнятий на посаду начальника відділення поштового зв`язку села Павлівка.

Протягом року, перебуваючи на робочому місці, «поштар» систематично привласнював кошти місцевих жителів, які сплачували через відділення за користування енергоносіями. За час розслідування було встановлено 11 випадків грубого порушення посадових інструкцій підсудним. Усього «поштар» завдав потерпілим матеріальну шкоду на 14 788,96 гривні. Найбільша платіжка, яку привласнив підсудний, становила 6282,84 гривні.

13 березня між начальником Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури та підозрюваним, за згодою потерпілих, укладено угоду про визнання винуватості.

На її підставі суд ухвалив: визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 190, частиною 2 статті 190 (Шахрайство), частиною 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 358, частиною 3 статті 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та призначити йому узгоджену сторонами угоди міру покарання:

  • за частиною 1 статті 190 ККУ, у виді обмеження волі на строк 1 рік;
  • за частиною 2 статті 190 ККУ, у виді обмеження волі на строк 2 роки;
  • за частиною 4 статті 191 ККУ, у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати керівні посади та посади пов`язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями на строк 2 роки;
  • за частиною 2 статті 358 ККУ, у виді обмеження волі на строк 2 роки;
  • за частиною 3 статті 358 КК України, у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі статті 70 ККУ (шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим), суддя призначила остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років та приєднати додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати керівні посади та посади, пов`язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями на строк 2 роки.

Та в результаті, на підставі статті 75 ККУ, служителі Феміди звільнити «поштаря» від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 3 роки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2023, 14:21 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації