Вхід | Реєстрація

Свинокомплекс таки «воскрешають»

Свинокомплекс таки «воскрешають»

3 квітня вчергове справдилася тисячолітня аксіома про те, що все таємне стає явним. І те, що вчора було на рівні чуток, отримало фактичне підтвердження. Конкретніше — поки що невстановлені особи почали господарську діяльність на білицькому свинокомплексі, котрий юридично проходить процедуру банкрутства.

3 квітня в приміщенні Білицької селищної ради відбулося зібрання за участі представників місцевої влади і громадськості, її депутатського корпусу, депутатів Полтавської обласної ради Геннадія Коваленка та Сергія Жука. На зібрання запросили і Володимира Несвіта, який призначений арбітражним керуючим на підприємстві «Сільські традиції».

Нагадаємо, що це підприємство, більш відоме білицькій і кобеляцькій громаді, як свинокомплекс, фактично  припинило свою діяльність у 2017 році. Тоді ж Білицька селищна рада припинила дію договору оренди землі із комплексом.

Після того свинокомплекс  шість років стояв пусткою. Власники безуспішно намагалися його продати. У результаті, заборгували одній із охоронних фірм за її послуги. Адже майно охороняти було потрібно. Фірма подала в суд. І розпочалася процедура банкрутства. Призначили арбітражного керуючого Володимира  Несвіта, який, теоретично,  і мав вирішити долю комплексу в юридичній і фінансовій площині. Як правило, у таких випадках є два варіанти — або розпродаж майна, або санація підприємства з подальшим відновленням його діяльності.

Але, водночас, по Біликах поповзли чутки, що свинокомплекс готують до відновлення роботи. Нібито, туди вже набирають робітників, які здійснюють ремонтні та налагоджувальні роботи.

Відверто кажучи, причини  сумніватися в правдивості інформації, що почала курсувати Біликами, були. Адже з юридичної точки зору  немає жодної підстави для того, щоб підприємство відновило свою роботу. Простіше кажучи, на даний момент відновлення діяльності свинокомплексу є незаконним.

І ось 3 квітня в Білики приїхали обласні депутати. Селищний голова Микола Скрильник зібрав збори. Причина — до влади почала надходити нова інформація про те, що комплекс таки працює.

Арбітражний керуючий Володимир Несвіт, якому присутні почали задавати цілком конкретні запитання щодо незаконного відновлення роботи комплексу, своїми відповідями ні депутатів, ні представників громадськості не задовольнив. А біличанин  Олександр Бажан прямо заявив, що вже по меншій мірі два рази відчув специфічний запах, що виникає під час роботи такого підприємства, як свинокомплекс.

Врешті-решт, присутні, не задоволені відповідями арбітражного керуючого, вирішили особисто, на власні очі  побачити, що ж сьогодні відбувається на території  білицького  свинокомплексу. Та ще й запросили із собою працівників поліції.

Те, що депутати і чиновники побачили на території свинокомплексу, лише підтвердило найгірші припущення.

На комплексі дійсно працюють люди. І, судячи з характеру робіт, готують підприємство до відновлення діяльності.

Тобто, маємо факт кричущих порушень.

  • Перше. Договору оренди землі між підприємством і місцевою владою немає.
  • Друге. Підприємство перебуває в стадії банкрутства. І як воно виплачує зарплату найманим працівникам — незрозуміло. У кращому випадку — у конверті.
  • Третє. Підприємство у своїй діяльності створює екологічні ризики. Ніяких повідомлень у ЗМІ про це не було. А законодавство це передбачає.

І цей список порушень можна продовжувати ще довго.

Є ще й моральна складова, яка не менш важлива, аніж юридична. Знову нові чи старі власники комплексу  намагаються обдурити місцевий люд і владу. Так  у свій час починав «Белгранкорм», а продовжили  «Ясні зорі»  та «Сільські традиції». Чим усе закінчилося, вже відомо. Але,  схоже, що історія знову нікого і нічому не навчила. Можливість отримати надприбутки вчергове затьмарила очі, спонукавши ігнорувати вимоги здорового  глузду і законодавства.

Тобто, створюється враженяя, що нові інвестори починають, як і старі, з обману. Отже, з імовірністю в 99 відсотків можна спрогнозувати, що так же і закінчать.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2023, 20:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації