Вхід | Реєстрація

«Пульку» виграють світлогірці

«Пульку» виграють світлогірці

Минулими вихідними відбулися міні-футбольні змагання, що традиційно проводяться наприкінці закриття зимового сезону.

1 квітня у Світлогірському, Павлівці та Кобеляках на майданчиках зі штучним покриттям проводилися зональні змагання розіграшу кубка  з міні-футболу серед команд  колективів фізичної культури Кобеляцької міської ради.

Загалом у цьогорічному турнірі, який серед футболістів зветься «пулька» (матч тривалістю 20 хвилин), змагалися 12 команд. Згідно регламенту змагань, їх розділили за територіальним принципом на три групи. До фіналу з кожної групи проходили колективи, котрі зайняли перші та другі місця.

За підсумками зональних змагань, до фінальної частини пробилися: групам А — «Підгора», «Шенгури», група Б — «Іванівка», «Вільховатка», група В — «Світлогірське» та «Придніпрянське».

Наступного дня проходив фінал «пульки», де учасники зіграли в двох групах, по 3 команди. Їх розподілили за принципом: група А — А1, Б2, В1; група Б — А2, Б1, В2,

У «першій» групі «Шенгури» здобули мінімальну перемогу над командою з Вільховатки — 1:0 та зіграли в нічию із світлогірцями (2:2). У свою чергу, колектив зі Світлогіського впевнено переміг вільховатців з рахунком — 3:1. Ці результати забезпечили їм перше місце в групі. Шенгурівські футболісти лише за рахунок гіршої різниці забитих та пропущених голів поступилися першою сходинкою в групі «Світлогірському», та все ж здобули право грати в «малому фіналі».

У групі Б кращими виявилися підгоряни, які виграли 2:1 у «Іванівки» та зіграли внічию (2:2) з «Придніпрянським». Команда із селища, що на Дніпрі, у матчі за друге місце в групі втримали нічийний результат, 1:1, з «Іванівкою». Здобувши два залікових бали, придніпряни вибороли можливість поборотися  за третє місце в турнірі.

За підсумками групових ігор, у матчі за третю сходинку на майданчик вийшли дві рівні за силами команди із Шенгурів та Придніпрянського. Із самого початку матчу точилася безкомпромісна гра, про що свідчить нічийний результат у основний час — 0:0. Тож за регламентом, у разі нічийного результату, переможець визначається в серії 6-ти метрових ударів. Тут влучнішими були шенгурівські футболісти. У драматичній розв’язці вони здобули переможну звитягу з рахунком 6:5 та стали третьою командою громади.

У фінальній грі за кращу футбольну дружину Кобеляцької ОТГ змагалися команди з Світлогірського та Підгори. Підгоряни більше контролювали хід поєдинку та почали створювати небезпечні моменти біля воріт своїх опонентів. Світлогірці витримали стартовий натиск та відповіли разючими контратаками, що і дало свої дивіденди. Колективу із Світлогірського вдалося двічі вразити ворота своїх візаві. Як результат, 2:0 на користь «Світлогірського», і вони стають володарями кубка Кобеляцької міської ради.

Команди, котрі завоювали призові місця, були нагороджені кубками та дипломами від Відділу культури, туризму, молоді та спорту міськради.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2023, 18:03 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації