Вхід | Реєстрація

Кобеляцькій лікарні подарували генератор на 100 кіловат

Кобеляцькій лікарні подарували генератор на 100 кіловат

Вартість подібного обладнання на ринку України коливається в межах від 700 тисяч до мільйона гривень.

Про хорошу новину редакцію повідомив головний лікар Кобеляцької міської лікарні Володимир Казирод. Він розповів, що минулого тижня до закладу привезли потужний електрогенератор. Обладнання доставлене в рамках однієї  з програм Дитячого фонду ООН  ЮНІСЕФ.

На офіційному сайті організації зазначено:

—  Цього року ЮНІСЕФ надасть медичним закладам близько 300 генераторів у межах ініціатив Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, ЄС, Республіки Корея, Іспанії, Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID.

За словами Володимира Казирода, генератор працює на дизельному паливі. Його заявлена потужність  —  100 кіловат.

Головний лікар прокоментував:

—  Це дуже необхідне нам обладнання. Новий генератор ми плануємо задіяти для забезпечення безперебійним живленням кисневої станції. Якщо вона працює на повну потужність, то споживає  від 60 до 80 кіловат на годину. У нас в лікарні є генератор на 80 кіловат. Ми його придбали ще чотири роки тому. Але самі розумієте, що в разі задіяння на повну потужність кисневої станції, потужності старого генератора фізично не вистачить для того, аби подавати електроенергію у всі відділення нашого закладу. Тепер цієї потенційної проблеми вже не буде. Ми готуємо спеціальний майданчик для встановлення генератора і просимо в міської ради зовсім невелику суму грошей для того, щоб завершити усі роботи по підключенню нового обладнання.

Також Володимир Казирод повідомив, що Кобеляцька міська лікарня включена до переліку закладів, що матимуть статус «лікарня загального типу». Для порівняння: ні Новосанжарська, ні Козельщинська лікарня такого статусу не отримали.

Що це означає? Як пояснює Володимир Казирод,  відтепер Кобеляцьку лікарню буде включено до переліку медзакладів, яким Міністерство охорони здоров’я  виділятиме кошти для придбання сучасного медобладнання, на утеплення приміщень тощо. До цього лікарня закупляла все перелічене за власні кошти.

Також Володимир Казирод повідомив, що почалися роботи по переобладнанню частини колишнього дитячого відділення на паліативне. Адже, на жаль, кількість дітей у Кобеляках, як і по всій Україні, зменшується. І, навпаки, кількість пацієнтів, які потребують специфічної паліативної допомоги, збільшується.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2023, 15:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації