Вхід | Реєстрація

У Придніпрянському браконьєр завдав збитків на мільйон

У Придніпрянському браконьєр завдав збитків на мільйон

Порушник виловив на сітки майже 90 кілограмів риби.

У суботу пресслужба Полтавського рибоохоронного патруля повідомила, що 7 квітня під час проведення рибоохоронного рейду інспектори та правоохоронці виявили чоловіка, який займався незаконною риболовлею на Кам’янському водосховищі, біля села Придніпрянське Кобеляцької громади.

Браконьєр на дві сітки упіймав майже 500 рибин (карась сріблястий, плоскирка, плітка, окунь, краснопірка, синець, щука, судак, лящ та раки) загальною вагою 89 кілограмів.

Збитки, завдані рибному господарству, склали більше 1 мільйона гривень.

У поліції додали, що спільне патрулювання річки Дніпро проводилось у рамках програми «Нерест-2023».

Зі слів начальника сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції Полтавщини Дмитра Кисличенка, 6 квітня, близько 22:20, неподалік Придніпрянського рейдова група помітила місцевого жителя 1978 року народження, який за допомогою сіток загальною довжиною 260 метрів та пластикового човна здійснив незаконний вилов 82 кілограмів водних біоресурсів, а саме риби різних видів та раків.  Наразі речові докази вилучені. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 1 мільйон гривень.

Також у рибоохоронному патрулі додали, що цього ж дня патруль зафіксував ще одного порушника на річці Ворскла, у адмінмежах селища Нові Санжари.

Чоловік наловив на «павука» сріблястих карасів, плітки, лящів та щуки на 40 тисяч гривень.

У обох випадками на порушників оформлені адміністративні матеріали за частиною 4 статті 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства — рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також дії «рибалок» містять ознаки кримінального правопорушення, тому матеріали справ внесені до ЄРДР для подальшої передачі в слідчі органи та відкриття кримінальних проваджень за частиною 1 статті 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом).

Нагадаємо, що з 1 квітня вилов водних біоресурсів на водоймах Полтавської області заборонений.

Терміни заборони діють:

  • на Кременчуцькому водосховищі — з 1 квітня по 9 червня,
  • на Кам’янському водосховищі — з 1 квітня по 9 червня,
  • у корінних водах річок — із 1 квітня по 20 травня,
  • у придаткових водах — із 1 квітня по 30 червня.

Крім того, під час нересту заборонено здійснювати вилов риби на нерестовищах, в тому числі з берега.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2023, 20:19 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації