Вхід | Реєстрація

Родині Максима Шевченка вручили орден «За мужність»

Родині Максима Шевченка вручили орден «За мужність»

Нагороду сім’ї  загиблого воїна вручили в урочистій обстановці в залі засідань Кобеляцької міської ради.

Уродженець Кобеляцької громади 24-річний молодший сержант Максим Шевченко загинув у боях на підступах до міста Слов’янськ ще в червні минулого року. Він воював у складі  95-ї  Житомирської окремої десантно-штурмової бригади.

1 липня із Максимом прощалися жителі Кобеляк, Кунівки, Підгори. Тоді, щоб провести героя в останню дорогу,  зібралися сотні, якщо не тисячі місцевих мешканців.

А днями стало відомо, що Максима Шевченка посмертно нагородили орденом «За мужність» третього ступеня.

У понеділок, 10 квітня,  військовий комісар Петро Андрушко вручив нагороду батьку загиблого Михайлу Шевченку. Церемонія нагородження відбулася в приміщенні Кобеляцької міської ради.

Спочатку всі присутні вшанували Максима та інших загиблих у ході російсько-української війни хвилиною мовчання.

Виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко від імені влади і громади подякував усім рідним загиблого і висловив співчуття.

Батько Максима, Михайло Шевченко, згадав, що син був справжнім солдатом і воїном, не боявся смерті.

Він розповів:

— Навіть після поранення, коли я просив Максима перепочити і відновитися, він не слухав і рвався в бій, на фронт.

А брат загиблого Дмитро Шевченко, священнослужитель, нагадав:

— Мені, на жаль, часто доводиться відспівувати загиблих на війні. Була родина, у якій за рік загинули два брати. І я постійно говорю і повторю свої слова і тут, у стінах влади. Адже тут ці слова будуть особливо актуальними. Тут, серед людей, які мають будувати нову Україну. Отже, нагадую, що в разі, якщо ми всі спільно не збудуємо нову сильну і заможну Україну, то пролита кров буде марною. Марно поклали і ще покладуть голови найкращі сини і доньки  Вітчизни. Ми, ви, повинні щоденно пам’ятати, що загиблі Воїни постійно дивляться на нас із небес.

Після церемонії нагородження Михайло Шевченко розповів, що звернувся до заступника голови Полтавської ОВА Олексія Бруслика із проханням про перейменування однієї  з кунівських вулиць на честь Максима. Йому було обіцяне усяке сприяння.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2023, 16:29 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації