Вхід | Реєстрація

Кандидат у майстри готуватиме майстрів

Кандидат у майстри готуватиме майстрів

У Кобеляцькій громаді починає свою роботу шахова школа. Заняття з дітьми вестиме кандидат у майстри спорту із шахів Тарас Голтвянський.

Днями коштом Кобеляцької міської ради на десять тисяч гривень були придбані комплекти шахових дошок із годинниками. А Тарас Голтвянський був прийнятий на роботу і буде офіційно навчати місцевих та приїжджих діток мистецтву гри інтелектуалів.

Заняття будуть проводитися в адміністративному приміщенні кобеляцького стадіону із 17-ї години, кожного вівторка, четверга та суботи.

Про їх формат Тарас Голтвянський розповів так:

— Спочатку ми дамо дітям базові знання про шахову гру. Адже далеко не всі знають, як називаються шахові фігури та яким є порядок  їх ходів. Я розумію, що дітям, особливо в теплу пору року, важко буде довго сидіти на місці і думати. Тому заняття шахами будуть чергуватися із активними іграми на свіжому повітрі. А далі почнемо вивчати більш серйозні премудрості шахового мистецтва. Вірю, що в Кобеляках достатньо дуже розумних діток, які в майбутньому перевершать мене, як наставника. Я «доріс» до кандидата в майстри спорту із шахів, сподіваюся підготувати майстрів.

Паралельно в тому ж приміщенні розпочне свою роботу шаховий клуб для дорослих. Усі бажаючі дорослі кобелячани можуть прийти і з користю для себе провести дозвілля за грою в шахи.

У найближчих планах — придбання демонстраційної дошки. Також Тарас Голтвянський повідомив, що 29 квітня будуть проведені шахові змагання з особистої першості громади.  Переможець отримає змогу поїхати в травні на турнір обласного рівня в Полтаву.

Більш детальну інформацію щодо запису дітей в шахову школу, роботу клубу та порядок реєстрації на участь у першості громади  можна отримати за номером телефону (095)336-51-84.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2023, 20:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації