Вхід | Реєстрація

Білицькі депутати не хочуть співпрацювати із свинокомплексом

Білицькі депутати не хочуть співпрацювати із свинокомплексом

У четвер у Біликах відбулася  позачергова сесія селищної ради. Зібрання пройшло в  максимально відкритому режимі за присутності сотні біличан. Адже на сесії були обговорені питання,  пов’язані  з можливістю відновлення діяльності комплексу по відгодівлі свиней.

Про перебіг сесії редакції розповів заступник білицького селищного голови Ігор Федь. За його словами, зважаючи на великий інтерес до питань, що мали бути обговорені,  з боку громадськості було прийнято рішення провести сесію в будівлі селищного Будинку культури. На неї прийшли близько сотні місцевих жителів. У основному,  це була та частина громади, яка налаштована категорично проти того, аби свинокомплекс у Біликах відновив свою роботу.

Водночас, Володимир Несвіт, арбітражний керуючий збанкрутілої компанії «Сільські традиції»,  у власності якої перебуває комплекс,  та директор підприємства  Юрій Грушевський на зібрання не прибули.

Результат сесії був доволі очікуваний. За словами Ігоря Федя, депутати проголосували проти відновлення договору оренди землі між радою і підприємством, а також проти надання дозволу на початок робіт підприємства, з роботою якого пов’язана  низка екологічних ризиків.

Також Ігор Федь розповів, що, за інформацією, що є в розпорядженні селищної ради,  судове рішення щодо долі збанкрутілих «Сільських традицій»  ще не прийняте.

У той же час ще в середині березня до керівництва громади звернулися представники ТОВ «Стронг-Інвест», котре, у свою чергу, є підрозділом великого агрохолдингу  KSG Agro, із проханням щодо сприяння із отримання дозволу на початок діяльності. З цього можна зробити висновок, що саме згаданий холдинг має зацікавленість у відновленні роботи білицького комплексу.

У відкритих джерелах ми знайшли інформацію про агрохолдинг KSG Agro. Згідно із чисельними публікаціями в ЗМІ,  ця аграрна компанія входить у десятку найпотужніших підприємств України поряд із «Астартою», «Кернелом», «Нібулоном» та іншими агро-гігантами.  Головою Ради директорів холдингу, судячи з інформації на офіційному сайті компанії, є Сергій Касьянов. Холдинг здійснює свою діяльність на території Дніпропетровської, Херсонської, Хмельницької областей.

За розвиток свинарства у холдингу відповідає саме згаданий ТОВ «Стронг-Інвест».

 

Довідка

Історія свинарства KSG почалась у 2011 році, коли агрохолдинг придбав 50%-у  частку в тваринницькому комплексі в селі  Нива Трудова (Апостолівський  район, Дніпропетровська область ) — третьому за значенням на території колишнього СРСР.

Після цього був запущений у дію ще один потужний свинокомплекс у Херсонській області. На обох підприємствах утримували до 50 тисяч голів свиней. Унаслідок російського вторгнення комплекс у Херсонській області дуже постраждав.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2023, 13:48 | Кобеляки | Суспільство
1. Doktor / 15 квітня 2023, 08:27
Якийсь дебілізм, «шановні» депутати мабуть не знають для чого вони потрібні. Місцева влада обрана людьми, у тому числі, і для розвитку громади і повинна зробити все, щоб підприємство працювало і отримувало прибуток, бо це і заробітна плата, і податки, і інвестиції в розвиток. А відмовити саме легше, і видати дешевий популізм за турботу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації