Вхід | Реєстрація

Весна: ковід і собаки «піднімають голови»

Весна: ковід і собаки «піднімають голови»

Згідно із статистикою медиків, протягом першого місця весни суттєво збільшилась кількість нових випадків захворювання на коронавірус.  А також  —  кількість звернень із скаргами на покуси бродячими тваринами.

Редакція отримала офіційну інформацію від Валентини Семиног,  яка керує міжрайонним центром  контролю та профілактики хвороб при МОЗ України.  Згідно із статистикою по кількох територіальних громадах, медики фіксують ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. Так,  протягом лютого поточного року на ковід у Кобеляцькій громаді хворіли 15 людей, у  Білицькій — 6, у Новосанжарській  — 5. А вже в березні порядок цифр змінився в бік зростання. Так,  у Кобеляцькій громаді були виявлені 42 нових випадки коронавірусу, в Білицькій — 20, у Новосанжарській  — 87. Тобто кількість хворих зросла в десятки разів.
Керівник Кобеляцької міської лікарні Володимир Казирод теж підтверджує тенденцію до росту захворюваності. Зараз у закладі лікують шестеро пацієнтів із пневмонією викликаною коронавірусом. На щастя, стан усіх людей  медики оцінюють, як середньої тяжкості. До ШВЛ ніхто не підключений.

Окрім того,  на території Кобеляцької громади стрімко зростає кількість звернень зі скаргами на покуси тваринами. Мова йде виключно про собак. Якщо в лютому медики реєстрували  в Кобеляках три звернення, то в березні — уже вісім.

При цьому постраждалі, отримавши першу допомогу,  в подальшому дружно відмовляються від вакцинації від сказу, невиліковної смертельної хвороби, носіями якої часто бувають бродячі або дикі тварини.

Причина відмови — висока вартість протирабічної  вакцини, яку доводиться купляти за власні кошти.

Так, одна ін’єкція Індірабу обійдеться потенційному хворому на сказ у суму від 700 до 1200 гривень. А потрібно зробити п’ять уколів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2023, 14:36 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. ludmila65 / 14 квітня 2023, 18:27
Але власники собак вважают, що іхні собаки найкращі і можуть бігать по вулицях, ще й ображаються, коли їм роблять зуваження

Змінено 14.04.2023, 18:30
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації