Вхід | Реєстрація

Якість води перевірили вперше за десятки років

Якість води перевірили вперше за десятки років

Результати досліджень виявилися позитивними, вода відповідає усім санітарним вимогам. Про це редакції розповіла  Валентина Семиног, керівник міжрайонного центру контролю та профілактики хвороб при МОЗ України.

Валентина Іванівна, коментуючи ситуацію, не приховувала свого задоволення. За її словами, вперше за десятки років до неї самостійно звернувся керівник комунального підприємства, котре постачає воду,  із пропозицією провести обстеження якості води у всіх без виключення артсвердловинах громади.  Мова  —  про директора «Водоканалу Плюс» Сергія Ткаченка.

Семиног визнала:

— Я вже й не пам’ятаю, коли ми востаннє обстежувати всі свердловини і всі мережі. У останні роки ми виключно за власною ініціативою моніторили якість води в мережі Кобеляк. А ще виїжджали в села, коли надходили скарги. Влада чомусь не надто переймалася питаннями безпечності води, яку споживають люди. А тут... Прийшов до мене Сергій Ткаченко. Запропонував співробітництво. Більше того, надав транспорт, надав свого співробітника. Разом ми об’їздили усі села, брали проби не лише в місцях забору води, а в усій мережі. Була в одному селі невелика проблемка. Виявили. Мережу промили, зараз усе в порядку.

Бюджету підприємства такі дослідження коштуватимуть близько 50 тисяч гривень на рік.

За словами Валентини Семиног, представники Білицької громади до медиків із пропозицією провести аналогічні дослідження поки що не зверталися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2023, 10:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації