Вхід | Реєстрація

Білицькі школярі вивчатимуть домедичну допомогу, мінну безпеку та ПДР

Білицькі школярі вивчатимуть домедичну допомогу, мінну безпеку та ПДР

Днями в місцевому ліцеї №1 відкрили Клас безпеки.

17 квітня в Україні відзначається День пожежної охорони. Із нагоди цього свята в Білицькому ліцеї відбулася презентація Класу безпеки.

Клас безпеки є всеукраїнським проектом для вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

На урочистості в Білицький ліцей прибули рятувальники, медики, правоохоронці, освітяни, працівники селищної ради. Із вітальними словами виступили голова громади Микола Скрильник, заступник начальника Головного управління ДСНС України в Полтавській області Віталій Пругло, начальник гуманітарного відділу Іван Данько та очільниця навчального закладу Вікторія Савченко.

Після урочистого відкриття кабінету та перерізання стрічки, присутні ознайомилися із наповнюваністю Класу безпеки.

У кабінеті обладнано 7 зон:

  • перегляду відеоуроків і презентацій,
  • пожежної безпеки,
  • мінної безпеки,
  • безпеки життєдіяльності,
  • домедичної допомоги,
  • психологічного розвантаження,
  • ігрова зона.   

Учні у віршованій формі розповіли гостям про кожну зону в класі.

Після огляду кабінету, ведучі повідомили гостям, що учні початкових класів запрошуються на бесіду про мінну безпеку з лейтенантом служби цивільного захисту Юлією Дубовик. Для учнів 5-8 класів сімейний лікар Антоніна Мамка проведе майстер-клас із надання домедичної допомоги. Із Правилами дорожнього руху старшокласників ознайомить поліцейський офіцер громади Сергій Климань.

На завершення усі присутні перемістилися на шкільне подвір’я, де гуртківці «Школи безпеки», керівник гуртка Марина Гармаш і начальник Білицької місцевої пожежної охорони продемонстрували роботу рятувальників на практиці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2023, 16:44 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації