Вхід | Реєстрація

Собак і котів у основному вакцинують переселенці

Собак і котів у основному вакцинують переселенці

Цю тенденцію констатують ветеринарні лікарі, котрі працюють на території громади.

Третього квітня на сайті Кобеляцької міської ради було розміщене оголошення від дільниці ветеринарної медицини. Містян та жителів інших населених пунктів запрошували провести вакцинацію домашніх тварин від сказу.

Днями редакція поцікавилася в Андрія Приставки, телефон якого був вказаний у якості контактного, тим, як проходить процес вакцинації.
Чоловік розповів, що досить активно привозять своїх домашніх улюбленців для вакцинації переселенці, які зараз живуть у кобеляцькій та Білицькій громадах.

Приставка констатував:

— Напевне, городяни більш дисципліновані і більш свідомо ставляться до збереження життя і здоров’я своїх котиків та собачок. До речі, здоров’я не лише своїх чотирилапих улюбленців, а й свого власного. Адже сказ — смертельна і невиліковна хвороба не лише для тварин, а й для людей. У селах люди й до цього часу не надто дбають про безпеку. Досить часто можна почути щось на зразок «Та вона в мене вдома сидить на прив’язі… Та вона не боліє». А воно ж зовсім не так. Тварина може бути і в дворі, і на прив’язі чи у вольєрі. Але ж сказ переносять лисиці, їжаки інші дикі тварини. А для них «прив’язі» не існує. Вони прийдуть і заразять.

Вакцинацію проводять не лише в Кобеляках за адресою вулиця Пушкіна,3, а і у всіх старостатах. Цим займаються дільничні ветеринарні лікарі. Послуга безкоштовна, за вакцину платити не потрібно.

Ще раз нагадуємо номер телефону Андрія, за яким можна отримати більш детальну інформацію щодо вакцинації домашніх тварин від сказу: (066)932–54–41.

У свою чергу, завідувач Кобеляцької ветеринарної дільниці Юрій Пелюхня запевнив, що заклад має достатню кількість доз вакцин від сказу. Протягом трьох кварталів 2023 року планують вакцинувати не менше 10 тисяч тварин.

Також керівник попрохав опублікувати і дані про те, хто займається вакцинацією в інших населених пунктах Кобеляцької та Білицької громад. Що ми й робимо.

По питаннях щеплення тварин прохаємо вас звертатися до спеціалістів Кобеляцької ДВМ:

Ветеринарний фельдшер Приставка Андрій Миколайович — (066)932–54–41 — м. Кобеляки, села Мідянівка, Ганжівка, Золотарівка, Лебедине, Сухе, Перегонівка, Гарбузівка, Підгора, Чкалове, Шенгури, Вібли, Коваленківка, Кунівка, Яблуневе, Колісниківка, Ліщинівка, Галі;

Ветеринарний лікар Курта Олександр Іванович — (095)585–14–31 — села Бутенки, Чумаки, Шапки, Вітряна Балка, Бережнівка, Колодяжне, Вишневе, Касянівка, Зелене, Марківка, Трояни, Свічкарево, Дрижина Гребля;

Ветеринарний лікар Рибалко Володимир Григорович — (095)741–54–62 — села Галі, Жуки, Рубани, Білики, Мирне, Іванівка, червоні Квіти, Куст-Кущі, Прогрес, Степове, Чорбівка, Білоконівка, Комарівка, Червоне, Канави, Водолагівка, Мирне;

Ветеринарний фельдшер Груба Наталія Григорівна — (066)543–05–64 — села Василівка. Лисенки, Мартинівка, Бринзи, Сінне, Литвини, Дашківка, Григорівка, Ревущино, Твердохліби, Шевченки;

Ветеринарний фельдшер Бобро Ольга Борисівна — (066)024–79–37 — села Орлик, Придніпрянське.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2023, 13:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації