Вхід | Реєстрація

Застілля, вбивство і воскресла співмешканка

Застілля, вбивство і воскресла співмешканка

Наприкінці березня Кобеляцький районний суд виніс вирок уродженцю села Шевченки у справі про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Підсудний на момент притягнення його до кримінальної відповідальності вже мав кілька судимостей (за домашнє насильство, неповагу до суду та неправдиві повідомлення про кримінал) і невідбутий термін покарання строком 11 місяців і 9 днів.

Відповідно до вироку, 7 липня минулого року уродженець Кобеляцької громади, будучи напідпитку, зателефонував із власного мобільного телефону на спеціальну лінію служби «102» та повідомив про вчинене ним вбивство своєї співмешканки.

Черговий передав інформацію кобеляцьким правоохоронцям, які виїхали за вказаною адресою. Прибувши на місце, поліцейські встановили, що повідомлення про кримінальне правопорушення не підтвердилось.

Під час судового засідання обвинувачений розповів, що того дня разом із співмешканкою вживали спиртні напої. Між ними виникла сварка, під час якої чоловік, не встаючи з-за столу, ударив її в голову. Від удару жінка впала, відразу ж підвелася, потім він ударив її ще раз і вона знову впала на землю. Чи жива потерпіла — обвинувачений не перевіряв, до неї не підходив. Зі свого мобільного телефону, який лежав на столі, він зателефонував на номер «102» та повідомив, що вбив жінку, та вказав адресу, за якою це сталося. Про що ще говорив з оператором номера «102», він не пам`ятає. Коли закінчив розмову, то побачив, що потерпіла вже сиділа за столом. Після цього вони продовжили вживати спиртні напої. Чому не відмінив виклик поліції, підсудний пояснити не зміг. Десь через годину приїхали працівники поліції.

Зі слів потерпілої, вона детально не пам`ятає події того дня, так як була п’яною. Однак пояснила, що в цей день вони з кривдником заробили грошей, купили спиртні напої та сіли в дворі, де проживають, вечеряти та випивати. Під час вечері між ними виникла сварка і співмешканець, який сидів навпроти неї за столом, не встаючи з-за нього, наніс їй два удари рукою. Від другого удару вона впала на землю. Була гарно випивша. Свідомість не втрачала, а тому відразу ж почала підводитися. Підсудний був біля неї. Чи телефонував він комусь в цей час — їй невідомо. Коли полягали спати, співмешканець сказав, що він подумав, що та померла і злякався.

Згідно з рапортом правоохоронців, на лінію «102» зателефонував чоловік і сказав, що вбив свою дружину шляхом нанесення ножового поранення в тазову порожнину. Вказав лише Кобеляки і що знаходиться в лісі. Та поліцейські встановили, звідки телефонували насправді, та виїхали на місце перебування чоловіка. По приїзду слідча група виявила, що співмешканці нічого не загрожує, а тілесні ушкодження відсутні.

Суд, дослідивши всі докази, ухвалив визнати уродженця Шевченок винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 383 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк один рік.

На підставі частини 1 статті 71 ККУ(Призначення покарання за сукупністю вироків), суддя остаточно призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 1,6 року.

Також у дохід держави підсудний сплатить судові витрати за проведення експертизи в сумі 1510,24 гривні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2023, 15:49 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації