Вхід | Реєстрація

Хлібороби вже у полі

Цього року, через примхи погоди весняно-польові роботи в області розпочалися лише наприкінці березня. Одними з перших у поле вийшли хлібороби ТОВ “Елеватор “Чиста криниця” Новосанжарського району. Першим етапом стало підживлення мінеральними добривами озимини, переважна більшість якої, за словами директора господарства Миколи Харченка, нормально пережила зиму.
Однак, як повідомив начальник управління агропромислового розвитку Новосанжарської райдержадміністрації Володимир Сальний, у цілому по району доведеться пересівати до 50 відсотків озимої пшениці, до 80 відсотків озимого ячменю, а озимий ріпак, посіви якого по району становлять 1,3 тис. га, – практично стовідсотково. Сільгоспкультури, які не пережили цьогорічної зими, пересіватимуть кукурудзою, ячменем, соєю. Прогнозується, що буде посіяно 41,3 тис. га ярих культур. Станом на 6 квітня підживлено вже 6 тис. 200 га озимини.
Для проведення комплексу весняно-польових робіт господарства району в середньому на 90 відсотків забезпечені пально-мастильними матеріалами, а добривами, потреба яких становить 3,2 тис. тонн, – на 116 відсотків. Планується, що під час посівної кампанії на ланах району буде задіяно 200 сівалок, 450 тракторів, інша техніка.

Автор: Ірина РОГОЖИНСЬКА, www.zorya.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2010, 16:22 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації