Вхід | Реєстрація

День Перемоги. Яким він буде?

День Перемоги. Яким він буде?

У тому, що в Україні буде свій унікальний, єдиний, неповторний день Перемоги, сумнівів немає. Але є сумніви в тому, що він не стане сліпою калькою отого «побєдобєсія», котре нині переживає сусідня держава-агресор. А небезпека така існує.

Десь «за порєбріком» все застигло в якомусь кошмарному сні. Знову виступає фюрер. Знову демонстрація знарядь вбивства. І знову внуки та правнуки святкують те, чого їх діди і прадіди не святкували.

Та Бог із ними, із тими нещасними та їх фюрером. Нам потрібно на себе дивитися і про своє думати. Для того, щоб не стати такими, як вони, не стати орками, а залишатися людьми. А небезпека деградації існує. Вона існувала та існуватиме завжди там, де є люди, є держава, є панівна ідеологія.

Давайте згадаємо. Зовсім недавно це було. Десь на початку 90-х. Кобеляки. Білики. Нові Санжари. Царичанка. Ледве не на кожному другому автомобілі колорадська стрічка. Колорадські стрічечки на значках і петлицях. Спогади про «подвиги дєдов». Ну було ж таке? І стрічечки ті чіпляли люди з вищою освітою, не обділені інтелектом.

Пам’ятаю, як у ті дні витратив кілька годин часу, перечитуючи більш-менш серйозні публікації на тему історії отієї злощасної георгіївської стрічки. А потім розповідав людям, які їх носили, про те, що та символіка має дуже віддалене відношення до Другої світової війни.

Це зараз практично всім стало зрозуміло, що і колорадські стрічечки, і походи із фото загиблих людей на держачках є класичною суггестивною технологією.  Маніпуляцією масовою свідомістю.

А тоді?

Та головне не це. Головне, що буде завтра. Після нашої Перемоги.

Якщо теж «не забудем, не пробачим», то.... То чим ми завтрашні будемо відрізнятися від сьогоднішніх орків?

Розумію, що сьогодні, у дні війни, в дні, коли щодня гинуть сотні українців, коли пішли із життя десятки наших земляків, дуже важко, майже неможливо мислити іншими слоганами, аніж «не забудемо і не пробачимо». Але це — сьогодні. А потрібно ж думати і про завтра.

І якщо не забувати, то пробачити...

У всякому разі, усі світові релігії про це говорять.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2023, 09:13 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації