Вхід | Реєстрація

У Маячці завершується будівництво захисних укриттів

У Маячці завершується будівництво захисних укриттів

Невдовзі обидві захисні споруди будуть здані в експлуатацію.

Нагадаємо, що наприкінці березня в Нехворощанській сільській раді відбулася нарада керівників місцевих комунальних установ. На ній присутні обговорили питання будівництва захисних укриттів. Кошти на їх зведення депутати виділили з бюджету сільської ради.

У п’ятницю, 5 травня, прес-служба сільради повідомила, що заступниці голови громади Ольга Хоменко і Зоя Короленко побували в селі Маячка, де завершується будівництво укриття для дошкільного навчального закладу «Перлинка» та місцевої школи.

На момент інспектування екскаваторник Нехворощанського сільського комунгоспу Руслан Раджабов розрівнював територію над котлованом з укриттям.

Директорка закладу Тетяна Білокінь провела перевіряючим екскурсію укриттям. Захисна споруда складається з просторої кімнати, де змонтовані сидіння, встановлено «буржуйку» для опалення в холодну пору, проведено освітлення.

Після введення об’єкта в експлуатацію, дошкільний заклад знову запрацює. До речі, на вихованців «Перлинки» чекає приємний сюрприз. Доки садочок тимчасово не приймав дітей, працівники ДНЗ обновили п’ять кімнат: ігрові, спальні, коридори, їдальню, харчоблок. Також планується прокладання тротуарних доріжок на подвір’ї та фарбування ігрових елементів.

За інформацією, оприлюдненою на онлайн-майданчику електронних закупівель «Прозорро», модульне укриття здатне розмістити 40 чоловік. Його вартість становить 1 195 126, 99 гривні.

Працівники Маячківської школи теж готують до введення в експлуатацію укриття, що розраховане на 150 чоловік. Місцевому бюджету воно обійшлося в 3 505 699,99 гривень.

Згідно з договорами, модульні укриття на території Нехворощанської громади будувало київське товариство з обмеженою відповідальністю «Завод залізобетонних виробів «Дорожні та енергетичні конструкції».

Захисна споруда Маячківського навчального закладу має два виходи. Директор школи Василь Маслей планує пофарбувати стіни і стелю в приміщенні у веселкові кольори, аби школярі почувалися комфортніше.

Ольга Хоменко і Зоя Короленко поспілкувалися з техпрацівниками навчального закладу та обговорили можливість будівництва тротуарних доріжок до укриття.

Отож, невдовзі обидві захисні споруди будуть здані в експлуатацію.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2023, 15:40 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації