Вхід | Реєстрація

Для виплат контрактникам є «заначка» в 400 тисяч

Для виплат контрактникам є «заначка» в 400 тисяч
Таміла Шевченко: «А коштів вистачить?»

Днями в соцмережах розгорілася дискусія щодо одного із нюансів, пов’язаного із прийнятим Кобеляцькою міською радою рішенням щодо виплат всім жителям громади, які в лавах Збройних Сил України воюють проти рашистських загарбників. Мова йде про земляків, які служать у армії по контракту.
Справа в тому що міські чиновники приймаючи рішення про виплати мобілізованим у рішенні не прописали, що їх мають отримати і ті земляки, які служать в армії по контракту ще до 24 лютого 2022 року, дня, коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення.

Звичайно ж, ця проблема потребувала вирішення. Під час чергової сесії міської ради про неї нагадала депутат міськради Таміла Шевченко.

Виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко запевнив, що проблема буде вирішена. Під час засідання міськвиконкому будуть внесені необхідні зміни в попереднє рішення.

Тоді Таміла В’ячеславівна поцікавилася, чи вистачить в міському бюджеті коштів для додаткових виплат і чи не постраждають через недофінансування інші статті необхідних витрат.

Відповідаючи на запитання депутата, керівник фінансового відділу міськради Андрій Дацко запевнив, що коштів у бюджеті вистачить. За його словами, у кобеляцькій казні є «заначка» в 400 тисяч гривень.

Так що 10 тисяч одноразової матеріальної допомоги від Кобеляцької міської ради отримуватимуть і ті жителі громади, хто служив у армії по контракту і до 24 лютого 2022 року.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2023, 12:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації