Вхід | Реєстрація

У Біликах дороги вже латають, у Кобеляках чекають грейдера

У Біликах дороги вже латають, у Кобеляках чекають грейдера

Нарешті закінчився занадто дощовий квітень і погода дає можливість розпочати ремонт місцевих доріг. Станом на початок травня в Біликах процес уже пішов.
Редакція вже повідомляла, що в обох громадах, і в Кобеляцькій, і в Білицькій, у бюджетах на початку року були передбачені майже однакові суми коштів, виділених для проведення ремонту місцевих доріг. Мова йшла про 4 мільйони 700 тисяч у Кобеляках і на 50 тисяч менше в Біликах.

У березні кобеляцькі чиновники говорили, що почнуть із грейдерування, а головний акцент зроблять на «латанні» доріг на Світлогірське і Просяниківку. Їх білицькі колеги обіцяли першочергово ремонтувати дороги на Вітрову Балку, Червоні Квіти та напрямок  до автодороги Полтава — Олександрія.

І ось на початку травня перші ознаки початку ремонтних робіт зафіксовані. Шляховики працюють на території Білицької громади.

Як повідомив заступник білицького селищного голови Сергій Петров, ремонт почали одразу на трьох напрямках — до траси Полтава — Олександрія, до Вітрової Балки і на багатостраждальній дорозі до Червоних Квітів.

Працюють шляховики із колишнього Полтавського облавтодору. Замовником робіт є Агенство місцевих доріг у Полтавській області. За словами Петрова, під час ремонту застосовують дві різні технології.

Поряд із традиційним методом ліквідації ямковості гарячим асфальтобетоном дорожники застосовують також і пневмо - струменевий метод. Його суть полягає в тому, що спеціальний дорожній механізм за допомогою стисненого повітря видуває пил та чужорідні тіла з тріщин і ям на дорожньому покритті та відразу ж   заповнює їх сумішшю щебеню та бітумної емульсії.

А ось у Кобеляках поки що затишшя. Ремонт ще не розпочали. Як розповів редакції керівник «Водоканалу Плюс» Сергій Ткаченко, очікують на грейдер. Між тим, цей механізм зараз працює в Біликах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2023, 13:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації