Вхід | Реєстрація

Торгівлю і рух по площі Перемоги нарешті впорядкують

Торгівлю і рух по площі Перемоги нарешті впорядкують
Автомобілі мають прибрати

Із «коридорів влади» до редакції надійшла інформація про ймовірну заборону стоянки автомобільного транспорту на кобеляцькій площі Перемоги, яка в містечку є ринковою. Заборона діятиме лише в «базарні» дні.

Потрібно одразу наголосити, що інформацію про майбутню реорганізацію щодо торгівлі і руху автотранспорту на головній площі Кобеляк  редакція отримала в неофіційному порядку. Хоча  —  із досить надійного джерела.

Як відомо, в Кобеляках площа  Перемоги здавна виконує функцію місця ринкової торгівлі. А це пов’язано  із великим скупченням як людей, так і транспортних засобів. А там, де багато людей і машин, неминуче виникають проблеми і спалахують конфлікти.

Не є виключенням із загального правила і кобеляцька площа Перемоги. Приміром, до редакції із незавидною регулярністю надходять скарги на самоуправство і хамську поведінку деяких власників магазинів, котрі установлюють на площі власні, нічим не підтверджені і не задокументовані, правила парковки і проїзду. За словами людей, частенько доходить і до банальних бійок.

Про постійні конфлікти на ринку між продавцями та учасниками дорожнього руху знають і чиновники з Кобеляцької міської ради. І, судячи з отриманої редакцією інформації, планують нарешті навести на площі Перемоги відносний порядок.

Нагадаємо, що про впорядкування торгівлі та руху транспорту на кобеляцькій ринковій площі неодноразово говорив і екс-міський голова Олександр Копелець. Але далі слів справа не просунулась. Можливо, щось вдасться зробити владі теперішній.

Згідно із задумом, у дні найбільш інтенсивної торгівлі і, як наслідок, пожвавленого автомобільного та пішохідного руху стоянку автотранспорту на площі Перемоги заборонять. Тобто, як продавці, так і покупці будуть паркувати свої автомобілі за межами площі Перемоги на вулицях містечка. Зупинка для того, щоб вивантажити товар, буде дозволена.

На в’їздах на площу установлять відповідні дорожні знаки. А контролюватимуть процес виконання їх вимог співробітники Нацполіції.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2023, 19:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації