Вхід | Реєстрація

17 тисяч штрафу за хабар поліцейському

17 тисяч штрафу за хабар поліцейському

Отримав за рішенням суду мешканець Козельщинської громади.

1 травня в Козельщинському районному суді завершився розгляд справи щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Згідно матеріалів справи, 22 квітня козельщинські правоохоронці заступили у форменому одязі на добове чергування. Близько 18:30 правоохоронці, перебуваючи по вулиці Дружба в селищі Козельщина, зупинили автомобіль «Форд-Куга».

У ході спілкування працівники поліції виявили у водія явні ознаки алкогольного сп`яніння.

Щоб уникнути  відповідальності, обвинувачений запропонував працівникам патрульної поліції 300 доларів, аби ті не складали на нього протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 КУпАП.

Дії обвинуваченого поліцейські і прокурори кваліфікували за частиною 1 статті 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

26 квітня між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Зі змісту вбачається, що під час досудового розслідування обвинувачений повністю визнав свою вину.

Під час укладення угоди про визнання винуватості прокурор та обвинувачений узгодили міру покарання останньому у виді штрафу 17 000 гривень.

У результаті, служителі Феміди затвердили відповідну угоду, визнали підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 ККУ, та призначили узгоджене сторонами покарання у виді штрафу 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 17 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2023, 18:23 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації