Вхід | Реєстрація

Області необхідно 250 мільярдів на ремонт доріг

Області необхідно 250 мільярдів на ремонт доріг

Полтавщині знадобиться 250 мільярдів гривень, щоб капітально відремонтувати дороги місцевого значення. Таку цифру озвучив виконуючий обов’язки Агентства місцевих доріг Михайло Суржко на зборах Асоціації «Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування».

Капітального ремонту потребують 70% доріг від загальної кількості. Загалом на балансі підприємства знаходиться 7 825 кілометрів. Вартість капітального ремонту згаданих 70% аварійних доріг становить майже 250 мільярдів гривень.

Також Михайло Суржко повідомив, що на сьогодні фінансової можливості провести усі необхідні роботи немає. Нині 37 громад доєдналися до експлуатаційного утримання доріг на умовах співфінансування. Загалом громади перерахували 143 мільйони гривень.

Чинний п’ятирічний план капремонту місцевих доріг області було презентовано у 2020 році — він передбачав першочергове оновлення 273 кілометрів за 7,1 мільярда гривень. Ще до початку повномасштабного вторгнення план виконувався далеко не в повному обсязі, а в 2022 році був повністю поставлений на паузу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2023, 19:43 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації