Вхід | Реєстрація

У Кобеляках у ліс везли сміття, у Орлику — пеньки

У Кобеляках у ліс везли сміття, у Орлику — пеньки

Місцеві жителі скаржаться на те, що один із фермерів звозить непотріб із свого поля в ліс, котрий вони колись садили.

Один із орлян розповідає:

— Поряд із селом почав господарювати заїжджий фермер. Він нібито викупив землю в учасників АТО. Ну викупив, то й викупив. Якщо все законно, то нехай і господарює. Але ж через його діяльність інші орляни страждати не повинні. А ризик цього є.

За словами співрозмовника, на ділянці фермера росли дерева. Звичайно, ніяких документів на них не було, тому аграрій їх викорчував. А потім вивіз пеньки, як відходи, до іншого лісу. Колись його називали «колгоспівським». Нібито те насадження було зроблене ще за радянських часів  працівниками місцевого колгоспу.

У результаті, сухі викорчувані пеньки та залишки деревини опинилися на межі  із зеленими насадженнями. А це — потенційна пожежна загроза.
Редакція звернулася за коментарем до старости Володимира Лєбєдєва.

Володимир Миколайович відповів, що про ситуацію навколо орлицького лісу знає. Він виїжджав на місце. Там, за його словами, побували і співробітники поліції. Вони перевіряли документи, що встановлюють право фермера на землю. Порушень не виявили.

Щодо долі пеньків, то Лєбєдєв зазначив:

— Разом із місцевими жителями ми вивчали обстановку візуально. Або, як в народі кажуть, «на пальцях». Таким способом неможливо встановити, на чиїй землі знаходяться пеньки. Цілком можливо, що на землі, котра належить фермеру. Тоді які до нього можуть бути претензії?

Я повідомив про ситуацію міську раду. До нас у Орлик приїдуть професійні землевпорядники із документами та спеціальним обладнанням. Вони й визначать, на чиїй землі лежать викорчувані пеньки. А вже потім ми будемо приймати рішення.

Так повинно бути, згідно із законною процедурою. І порушувати її ніхто не буде.

Про розвиток ситуації ми обов’язково повідомимо наших читачів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2023, 18:04 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації