Вхід | Реєстрація

Молодіжні лідери «Школи безпеки» побували в Німеччині

Молодіжні лідери «Школи безпеки» побували в Німеччині

19 грудня минулого року в приміщенні Посольства України в Берліні було підписано Меморандум про співпрацю у сфері молодіжної політики між громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки», Україна та THW-Jugend e.V.

У зв’язку з цим, із 12 по 21 травня в німецькому місті Оснабрюк (місті Миру) відбувся перший міжнародний семінар-тренінг «@Disaster» у сфері цивільного захисту. До обміну досвідом долучилися німецькі фахівці «THW Jugend», партнери з Ісландії та 18 молодіжних лідерів з України. Керівником делегації з України була Марина Гармаш, голова Білицького осередку ВГДР «Школа безпеки», що діє на базі Білицького ліцею, спеціаліст із питань молодіжної політики гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради.

Протягом десяти днів молодіжних лідерів навчали рятувальній справі: порятунок постраждалих з-під завалів, різні види переправ постраждалих, домедична допомога. Знайомилися з принципами роботи різноманітного рятувального інструменту: гідравлічні розтискачі, гідравлічні кусачки, ручний інструмент та інструменти з електроприводом.

Цікаві, інколи непередбачувані ігрові методики викладання навчального матеріалу збагатили методичну скарбницю кожного.

Під час інтернаціонального вечора українці знайомили учасників семінару з різними фактами про Україну та діяльністю «Школи безпеки». Робоча мова була англійська, тому ще й попрактикували розмовної англійської з вживанням професійних термінів. Оскільки представником делегації  була Марина Гармаш, тому саме вона виголошувала промову під час зустрічі в ратуші з мером міста Оснабрюк Катаріною Пьйоттер.

Під час промови мер підтримала всіх українців, які переживають зараз важкі часи, виборюючи свою незалежність.

Не обійшлося без інтерв’ю на місцевому радіо та для газети.

18 травня разом зі всією Україною делегати святкували День вишиванки. Щоранку українська делегація разом з представниками Німеччини та Ісландії вшановували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих в Україні. Усі 10 днів з гостями був україномовний німець, друг «Школи безпеки», представник THW-Jugend із Саксонії Йонас Шмідт.

Під час підведення підсумків усіх учасників тренінгу «@Disaster» THW Jugend привітали федеральний молодіжний керівник THW-Jugend Інго Хенке та голова ВГДР «Школа безпеки» Алла Негрієнко.

Учасники отримали сертифікати та обмінялися цінними  подарунками. Велика вдячність нашим іноземним партнерам за отримані знання, які вже по приїзду всі учасники делегації передаватимуть у своїх громадах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2023, 19:48 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації