Вхід | Реєстрація

Вихованці Максима Якименка підкорили серця іменитих хореографів

Вихованці Максима Якименка підкорили серця іменитих хореографів

20 травня в Кременчуці відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «DANCE TIME FEST», у якому взяли участь кілька сотень танцюристів із різних міст України.

Його засновниками є відомі в країні та за її межами хореографи Олександр Білокінь, Адам Вільям, Олександр Геращенко та Яна Короткова. Кожен із них мають власну студію сучасного танцю. Фестиваль проходив у Кременчуцькому міському палаці культури.

Свої хореографічні номери на заході презентували вихованці нашого земляка Максима Якименка. Талановитий хореограф жив і працював у Харкові та через війну повернувся на малу Батьківщину. У Кобеляках Максим заснував відділення, що діє на базі Харківського обласного будинку дитячої та юнацької творчості. Менш ніж за рік хореограф та його вихованці підготували декілька гучних тематичних заходів, котрі із задоволенням відвідували місцеві жителі й гості міста, та ще довго обговорювали в соціальних мережах. Також танцювальний колектив Максима Якименка встиг виступити в інших населених пунктах Кобеляцької громади, де зірвав справжні овації.

Минулої суботи четверо кобеляцьких танцюристів — Аліна та Іван Киценки, Влада Труховська і Софіко Капіанідзе —«засвітилися» на фестивалі «DANCE TIME FEST». Їх виступи високо оцінило журі.

Розповідає Валентина Киценко, мама Алінки та Івана:

— Мої діти займаються в Максима Якименка та його кременчуцької колеги Оксани Онікій. Саме вона й розповіла мені про фестиваль. Оксана наголосила, що виступи учасників оцінюватимуть імениті хореографи, які не дають жодних поблажок юним танцюристам. Тому на конкурс потрібно готувати лише оригінальні сучасні номери, так як оцінюватиметься театралізована постановка, костюми, подача й сюжет у танці.

Порадившись із Максимом, діти вирішили подати заявки на фестиваль. Якщо Алінка й Іван уже виступали на великій сцені, то для Влади і Софіко це був дебют.

Киценки підготували номер «Живи». Оскільки Івану вже виповнилося 15 років, то їх дует потрапив до середньої групи. Та це не завадило 8-річній Алінці в парі з братом завоювати серця журі. Вони стали другими в своїй категорії. Обійшли їх лише вихованці Олександра Білоконя.

Влада Труховська, яка виступала в молодшій групі, презентувала танець «Мета». 8-річна кобелячанка зачарувала присутніх своїм танцем. І, як наслідок, здобула перше місце. «Срібну» нагороду в цій групі присудили Софіко за танцювальну композицію «Вітер». Юні таланти зізналися, що не відчували хвилювання на сцені, а, навпаки, танцювали із великим задоволенням.

Також учасники фестивалю взяли участь у спільному флешмобі, яким керував Адам Вільям. А Аліна Киценко встигла зробити фото з хореографом. Попереду в юних танцюристів участь у театралізовано-танцювальній постановці, яку готують Максим Якименко і вихованці студії «Light house». Її презентація відбудеться на початку червня в данс клубі «Фабрика».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2023, 20:56 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації