Вхід | Реєстрація

На Кременчуцькому водосховищі упіймали браконьєра та виявили 600 метрів сіток

На Кременчуцькому водосховищі упіймали браконьєра та виявили 600 метрів сіток

Поліцейські Полтавщини спільно з працівниками Національного природного парку «Нижньосульський»  провели патрулювання акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища та річки Сула, Кременчуцького району. У результаті превентивних заходів рейдовою групою виявлено чоловіка, який здійснив незаконний вилов риби. Також з водойми вилучено понад 600  метрів браконьєрських сіток з рибою.

Дмитро Кисличенко, начальник сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції, зазначив: 

– Під час профілактичного рейду 27-го травня на річці Сула у селі Дем’янівка, Оболонської тергромади, працівники сектору поліцейської діяльності на воді спільно з працівниками Національного природного парку «Нижньосульський»  виявили чоловіка, 1997 року народження, який здійснив вилов риби за допомогою сіток довжиною близько 30 метрів. За попередніми підрахунками фахівців, сума завданих державі збитків складає понад 135 тисяч гривень. Документування злочинної діяльності забезпечила слідчо-оперативна група  відділу №1 (м. Глобино) Кременчуцького райуправління поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня в акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища, в межах сіл Липове, Святилівка, Бугаївка, Шушвалівка та Мозоліївка, Градизької тергромади, Кременчуцького району працівники сектору поліцейської діяльності на воді виявили дванадцять безгосподарських сіток загальною довжиною 600 метрів та один ятір. Живу рибу, яка потрапила в заборонені знаряддя лову, частково випущено до водойми, а іншу передано для подальшої реалізації в дохід держави. Наразі заборонені знаряддя лову передані для знищення, про що складено відповідний акт. 

Превентивні рейди на водоймах Полтавщини тривають.

 

Шановні громадяни!

Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та незаконної реалізації риби, не зволікайте – повідомляйте про це за номером 102.

Нагадаємо, нерестова заборона діє:

  • на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;
  • на Кам’янському водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;
  • в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2023 року;
  • в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2023 року.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2023, 09:14 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації