Вхід | Реєстрація

На 74-му році життя відійшов у вічність Микола Сергійович СКРИПНІКОВ

Народився 19 травня 1936 року у м.Макіївці Донецької області. Закінчив Харківський медичний інститут за спеціальністю лікар-стоматолог.
Заслужений діяч науки і техніки України, академік Міжнародної академії інтегративної антропології, Міжнародної академії комп’ютерних програм та систем, Нью-Йоркської академії наук, Міжнародної академії наук екології, безпеки людини і природи, Української академії наук національного прогресу, доктор медичних наук, професор Скрипніков майже два десятиліття очолював Українську медичну стоматологічну академію, піднявши її статус, підтвердивши високий авторитет полтавської медицини. Вихованці видатного вченого відомі далеко поза межами нашого міста і країни.
Микола Скрипников мав високі державні відзнаки – ордени «За заслуги» ІІІ і ІІ ступенів, трьома медалями, Грамотою Президії Верховної Ради України, міжнародними орденами «Миколи Чудотворця», «Святого Володимира», «Святої Софії».
Він неодноразово обирався депутатом міської ради, очолював депутатські комісії. Для нього були характерні цілеспрямованість і наполегливість у роботі, вимогливість до себе і підлеглих, й притаманна чудова властивість згуртовувати навколо себе людей.
За особливі заслуги перед містом у розвитку місцевого самоврядування, багаторічну плідну науково - педагогічну діяльність, визначний внесок у реформування вищої школи, підготовку висококваліфікованих медичних кадрів та активну громадську діяльність йому було присвоєне високе звання Почесного громадянина Полтави.
Пішла за вічну межу глибоко шанована, добра і чуйна людина, знаний і поважний науковий і громадський діяч.
Невблаганна смерть навіки розлучила нас з Миколою Сергійовичем, але є на землі його добрі справи та глибока людська вдячність. Вічна пам'ять громадянину, який залишив яскравий слід в історії Полтави і України, вона назавжди буде в серцях полтавців.
Міська рада та виконавчий комітет висловлюють глибокі та щирі співчуття рідним та близьким покійного.
А.В.Матковський, О.В.Козуб, В.В.Герасименко, В.Ф.Животенко, В.М.Корчака, Л.А.Логвин, В.Ю.Нікіпелов, О.Є Пругло, Е.В.Рева, О.М.Русін, Л.Б.Семеняга.

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2010, 18:34 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації