Вхід | Реєстрація

40 громад Полтавщини отримали чергову гуманітарну допомогу

40 громад Полтавщини отримали чергову гуманітарну допомогу

Обласний штаб передав гуманітарну допомогу 40 громадам області. Це речі побутового вжитку: 1000 ліжок, 496 рушників, по 50 подушок, ковдр, матраців і наборів посуду, 36 бойлерів, 11 генераторів. Також продукти харчування: 43051 кг макаронів, 160 упаковок манної крупи, 4416 банок рибних консервів, 5450 кг цукру, 46300 кг борошна, 5720 упаковок вівсяних пластівців, 56768 пляшок олії (по 1 л), 11220 пляшок газованої води (по 1,5 л), 5 044 гігієнічні набори, 478 упаковок підгузків.

«Гуманітарну допомогу надали як міжнародні донори, так і місцеві підприємці.  З урахуванням логістичних напрацювань упродовж минулого місяця до штабу надходила допомога від різних організацій, зокрема від ЮНІСЕФ, представників релігійних громад, БО «Світло надії», – зауважив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Завдяки плідній співпраці з усіма можливими донорами намагаємося задовольняти потреби громад щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб».

На території Лютенківської ТГ зареєстровано 756 ВПО. Як розповіла головний спеціаліст сектору соціального захисту населення громади Людмила Ластовина, допомогу отримають всі сім’ї.

«Із продуктів харчування, які ми одержали, сформуємо набори. Їх роздаватимемо сім’ям ВПО, які проживають у приватних домогосподарствах. Також за потреби даватимемо й гігієнічні набори. Спочатку буде здійснено розподіл по старостатах. Оголошення про отримання гуманітарки подамо на офіційному вебсайті громади», – розповіла Людмила Ластовина.

У Зіньківській громаді зареєстровано 2 500 переселенців. Постійно проживають 1800 людей. Вони мешкають як у МКП, так і в приватних домогосподарствах. Тож допомогу розподілятимуть насамперед у місця компактного проживання, які є недоукомплектованими. Переважно це освітні заклади.

«Отримали генератор, ліжка для МКП. Також ліжка надаватимемо й людям, які проживають у приватних секторах, і мають у них потребу. Продукти харчування насамперед передамо в МКП, але їх отримають і ті, хто винаймає житло. Сповіщатимемо людей про надходження гуманітарної допомоги через спеціальні групи, створені для переселенців у соціальних месенджерах та через сайт громади», – розповів заступник Зіньківського міського голови Геннадій Хорошун.

Гуманітарну допомогу для громад видаватимуть в обласному штабі протягом тижня.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2023, 12:00 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації