Вхід | Реєстрація

На Кам’янському водосховищі виявили п’ятьох браконьєрів

На Кам’янському водосховищі виявили п’ятьох браконьєрів

За останній тиждень працівники рибоохоронного патруля та правоохоронці склали кілка протоколів на браконьєрів. Усі порушники «рибалили» за допомогою сіток. 

30 травня держінспектори Полтавського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Сектору поліцейської діяльності на воді виявили в акваторії Кам’янського водосховища, поблизу Григоро­Бригадирівки, порушників, які сітками з гумового човна ловили рибу. У сітки потрапило 90 екземплярів карасів, окунів, сазанів, лящів, линів, краснопірок, щука, плоскирка загальною вагою майже 30 кілограмів.

Збитки, завдані браконьєрами, склали 147 594 гривні.

Чоловіки, 1975 та 1989 років народження, мали дві сітки загальною довжиною більше 200 метрів. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду).

Інший факт браконьєрства зафіксований поблизу села Кишеньки.

Як розповів начальник сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції Дмитро Кисличенко, рейд проводився в рамках профілактичних заходів «Нерест­2023». Так, 1 червня, близько 4:00, на акваторії Кам’янського водосховища Регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський»  правоохоронці та екоінспектори виявили двох чоловіків, які на човні за допомогою 4 сіток загальною довжиною 200 метрів здійснили незаконний вилов 62 кілограмів риби різних видів. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 158 тисяч гривень.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) ККУ. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Крім того, 2 червня  поблизу села Вільховатка інспекція викрила грубе порушення Правил рибальства.

На Кам’янському водосховищі чоловік ставив сітки з дерев’яного човна. Порушник виловив 23 рибини різних видів: карасів, линів, краснопірок та синця. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 84 480 гривень.

На порушника складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП та внесено відомості до ЄРДР за статтею 249 ККУ.

Водні біоресурси, знаряддя лову, дерев’яний човен правоохоронці вилучили.

Нагадуємо, що нерестова заборона діятиме:

  • на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах — до 9 червня,
  • у придаткових водах — до 30 червня.

Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2023, 19:16 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації