Вхід | Реєстрація

У Полтаві відзначили День здоров'я

7 квітня щороку у світі традиційно відзначається День охорони здоров'я. Цьогоріч 7-11 квітня в усьому світі триватиме всесвітня кампанія «1000 міст, 1000 життів» – глобальний рух за здоров'я міста в умовах швидкого росту урбанізації. У Полтаві із такої нагоди теж пройшла низка заходів, покликаних привернути увагу людей до проблем власного здоров'я.
«Виміряй свій тиск» - так називається акція, влаштована до Всесвітнього дня охорони здоров'я Ленінською районною радою міста Полтави спільно з 3 міською клінічною лікарнею.
У приміщенні Ленінської районної ради усі бажаючі в День здоров'я мали змогу безкоштовно виміряти тиск та прослухати лекцію, присвячену проблемам серцево-судинної системи «Гіпертонія і гіпотонія». Нині 50 відсотків людей у світі не підозрює, що у них – підвищений артеріальний тиск. Гіпертонія підкрадається непомітно і наносить удар неочікувано, – говорить один із організаторів акції Андрій Каркач.
Андрій Каркач, заступник голови Ленінського райвиконкому м. Полтави:
- Ми вважаємо за доцільне привернути увагу наших мешканців до необхідності лікування цієї хвороби, необхідності обстеження, проведення профілактичних оглядів - це все дуже важливо.
Найпоширеніше ускладнення гіпертонії – мозковий інсульт – щорічно вражає близько 6 млн. чоловік в усьому світі та 100-120 тисяч – в Україні, з них близько 850 чоловік – полтавці. Лікарі в один голос стверджують: будь-яку хворобу легше попередити, аніж лікувати. Тож корекція способу життя не завадить нікому.
Олена Ганісан, завідуюча відділенням медико-соціальної реабілітації 3 міської клінічної лікарні:
- Якщо у вас виявили підвищений тиск, треба, по-перше, звести до мінімуму вживання алкоголю або зовсім відмовитися від нього, по-друге, виключити з життя тютюнопаління та, по-третє, боротися із зайвою вагою.
Також лікарі радять звести до мінімуму кількість солі, яку ми вживаємо з їжею. Корисною вважається популярна нині середземноморська дієта, яка передбачає вживання великої кількості морепродуктів та оливкової олії. Фізична активність, говорять лікарі, не лише не завадить, а й у деяких випадках стане ліками. Для здорових людей вона – дієвий засіб профілактики серцево-судинних захворювань.
Бліц:
- 100 на 60 - тиск трохи знижений, три дня відпочинку дають про себе знати, треба трохи розкачатися. Я веду активний спосіб життя, завжди в русі.
Акції такого характеру цього дня ось вже 60 років є традиційними не лише в Полтаві та Україні, а й в усьому світі. Саме стільки відзначають Всесвітній день охорони здоров'я. Цього року він присвячений проблемам швидкого росту урбанізації. Серед них – низька якість питної води, незадовільне харчування та нездорова екологія. А всесвітня кампанія «1000 міст, 1000 життів», обіцяють її організатори, стане глобальним рухом за здоров'я сучасного міста.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 12:09 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації