Вхід | Реєстрація

Ігор Клименко: У Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях проходять навчання на випадок аварії на ЗАЕС

Ігор Клименко: У Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях проходять навчання на випадок аварії на ЗАЕС

В Україні 29 червня розпочалися масштабні спеціальні навчання спрямовані на підготовку до можливого теракту на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції. Як повідомив Глава МВС, такі заходи відбуваються у трьох областях – Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській.

Ігор Клименко розповів, що у цих заходах задіяно близько восьми тисяч осіб. Зокрема, це місцеві органи влади, правоохоронці, волонтери, лікарі і представники всіх служб державних органів влади, які відповідають за загальну систему цивільного захисту.

Окрім того, залучено близько 350 одиниць спецтранспорту та 400 автобусів для евакуації.

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що у кожному населеному пункті працюють евакуаційні групи, які складаються з представників місцевих органів влади та Національної поліції України. Вони забезпечують переміщення і супроводження наших громадян в безпечні зони. Також працюють близько 200 додаткових патрулів Національної поліції по трасах для того, щоб не було заторів і евакуаційний транспорт міг безперешкодно рухатися.

«Ми розуміємо, що окупована ворогом Запорізька АЕС на сьогодні представляє в техногенному плані величезну небезпеку, особливо для громадян Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. Але ми відпрацьовуємо усі можливі сценарії, наприклад, що радіоактивна хмара може піти і далі, до будь-якого регіону нашої держави», – заявив Ігор Клименко.

Він зазначив, що ці навчання наближені до реальних подій. Легенда – витік радіації з одного з енергоблоків Запорізької атомної електростанції.

Очільник МВС поінформував, що у межах тренувальних заходів розгорнуті контрольно-санітарні пости для перевірки транспорту, який виїжджає з населених пунктів. Тут є техніка для замірів радіаційного фону, також здійснюється огляд та обробка автомобілів і евакуйованих людей.

«Попри те, що ворог поруч, ми розуміємо, що маємо бути готові до будь-яких його намірів. Ми вчасно прийдемо на допомогу, влада відреагує на будь-які виклики», – резюмував Ігор Клименко.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2023, 08:36 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації