Вхід | Реєстрація

У Полтаві провели перші спортивні змагання ветеранів «Сильні України»

У Полтаві провели перші спортивні змагання ветеранів «Сильні України»

В обласному центрі провели перший етап всеукраїнського туру змагань для ветеранів «Сильні України». Це комплексний інклюзивний захід, покликаний познайомити захисників і захисниць з адаптивними видами спорту, об'єднати їх, соціалізувати, щоб вони відчули підтримку і вдячність суспільства.

У програмі змагань – жим лежачи на рази (60 кг за хвилину), ейрбайк (хто швидше зробить 50 кілокалорій), веслування на тренажері (максимальна кількість метрів за 100 с).

Учасники заходу – ветерани бойових дій та військові, які нині проходять лікування і реабілітацію, з Полтави, Миргорода, Черкас, Чернігова, Харкова, Києва.

«На організацію змагань у нас було близько двох тижнів.  Ми втішені значною кількістю зареєстрованих. Побратим побратима запросив, і в нас сьогодні досить гарна змагальна боротьба. Маємо понад 100 учасників», – зазначив президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Відвідав змагання заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, звернувся до учасників.

«Для нас ви справжні герої. Ціною власного здоров’я ви відстоювали нашу незалежність, боролися за українські міста і села, гнали ворога з нашої землі. Попри поранення ви сильні духом і мотивуєте на нові спортивні досягнення. Ви приклад для всіх українців», –  зауважив Максим Калінін.

Нинішні змагання – промоційні, програма нескладна, покликана познайомити ветеранів з адаптивними видами спорту. Але за підсумком п'яти промоційних заходів відбудуться національні змагання, де й буде сформована збірна команда, яка братиме участь у міжнародних змаганнях.

Військовослужбовець Валерій Мельник із Хмельницького перебуває на лікуванні у медзакладі в Полтаві. Дізнавшись про змагання «Сильні України», відразу вирішив брати участь. «Я на лікуванні кілька днів. Мене трохи відкапали. Раніше займався єдиноборствами, тому хочу спробувати свої сили в штанзі», – Валерій Мельник.

Загалом учасники змагань – це аматори та люди, які раніше професійно не займалися спортом.

У програмі також були майстер-клас зі стрільби з лука, показові виступи стронгменів та атракції для дітей.

Організували змагання Федерація стронгмену України, Полтавська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України за підтримки Полтавської ОВА, народного депутата Олексія Устенка, а також бізнесу та меценатож були майстер-клас зі стрільби з лука, показові виступи стронгменів та атракції для дітей.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2023, 10:57 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації