Вхід | Реєстрація

Богдану Братанову назавжди залишиться 34 роки

Богдану Братанову назавжди залишиться 34 роки

30 червня новосанжарці проводжали в останню путь земляка, який боронив території держави від російських загарбників.

Останній день червня став надзвичайно болючим для жителів Новосанжарської громади та всіх, хто знав уродженця Руденківки Богдана Братанова.

Військовослужбовець Збройних Сил України, командир механізованого батальйону, капітан Богдан Братанов народився 8 жовтня 1988 року. Після школи вступив до Харківської юридичної академії, яку закінчив із відзнакою, повідомили в пресслужбі Новосанжарської селищної ради. Також Захисник України здобув економічну освіту в Полтавській аграрній академії. Із 2011-го по 2015 рік Богдан Братанов працював прокурором в Київській області. Одружився, у молодої сім’ї народилося маля.

Коли на сході України розпочинається  антитерористична операція, офіцер Братанов іде до війська, де проходить службу на посаді заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення.

Повернувшись у 2016-му зі Сходу, чоловік змінює свою діяльність із прокурорської на адвокатську.

Коли 24 лютого минулого року російські війська розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, Богдан відразу звернувся у військкомат і був призваний 11 березня.

За час воєнних дій Богдан Братанов пройшов шлях від командира роти до командира батальйону. Військовослужбовець визволяв Ізюм, воював на Донецькому напрямку. Та, на жаль, не судилося Богдану повернутися живим із війни…

30 червня прощальна траурна церемонія відбулася в центрі Нових Санжар, біля пам’ятника Героїв Небесної Сотні. Панахиду за полеглим проходила в Руденківці, за місцем проживання Героя. Поховали Богдана Братанова на місцевому кладовищі.

Олександр Роман повернувся з Луганщини на щиті

Коли черговий випуск тижневика готувався до друку, стало відомо, що Новосанжарщину сколихнула чергова болюча звістка: 28 червня біля села Стельмахівка, що на Луганщині, загинув санітарний інструктор, молодший сержант Олександр Роман.

Прощання з військовослужбовцем відбудеться в Нових Санжарах. Панахиду за полеглим буде проходитиме в селі Великий Кобелячок. Поховають Героя на місцевому цвинтарі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації