Вхід | Реєстрація

Військові Кобеляччини змагалися серед «Сильних України»

Військові Кобеляччини змагалися серед «Сильних України»

2 липня в обласному центрі відбувся перший етап змагань для військових із різними травмами. Всеукраїнський тур стартував саме з Полтави.
Змагання для військових започаткувала Федерація стронгмену України, при підтримці Полтавської обласної організації спорттовариства «Динамо» та обласної влади.

Як пояснили самі організатори, «Сильні України» — це комплексний інклюзивний захід, покликаний познайомити захисників і захисниць з адаптивними видами спорту, об’єднати їх, соціалізувати, щоб вони відчули підтримку і вдячність суспільства.

Програма змагань включала в себе: жим лежачи на рази (60 кілограмів за хвилину), ейрбайк (хто швидше зробить 50 кілокалорій), веслування на тренажері (максимальна кількість метрів за 100 секунд).

Також присутні переглянули майстер-клас зі стрільби з лука та показові виступи стронгменів.

Учасниками заходу стали більше 100 ветеранів бойових дій та військових з різними травмами із Полтави, Миргорода, Черкас, Чернігова, Харкова і Києва.
Переважна більшість учасників — це аматори, які раніше професійно не займалися спортом.

Кобелячани Олег Бондар та Вадим Ситник теж взяли участь у «Сильні України».

Розповідає Вадим:

— Про змагання дізнався від колег-військових, коли проходив лікування в обласному госпіталі. Запропонував Олегу — той погодився. Отримали масу задоволення від заходу. Адже спробували власні сили, Олег ще й медаль здобув, поспілкувалися з побратимами, сфотографувалися з Василем Вірастюком.

Олег Бондар повідомив журналістів, що зараз проходить лікування. Через тиждень на нього чекає чергова операція: у праву ногу вставлятимуть стержень, потім — протезування лівої. Поранення військовий отримав у Донецькій області: ворожий квадрокоптер скинув гранату.

Олег відзначив:

— Добре, що у футбол грав, якби не відбуцнув гранату, то не було б і мене.

Олег змагався у категорії «Н2» (ампутація, на візку). Чоловік посів третє місце у жимі лежачи, піднявши 60-кілограмову штангу 10 разів. У веслуванні на тренажері за 100 секунд він виконав 285 метрів.

Вадим Ситник тяжке поранення правої гомілки та ураження інших частин тіла отримав у листопаді минулого року на Донеччині. Їх групу мінометників накрила ворожа артилерія. Із того часу військовослужбовець проходить реабілітацію.

На змаганнях «Сильні України» Вадим виступав у категорії «Н1». Він виконав жим лежачи та веслування.

Також у цих змаганнях брав участь мешканець Білицької громади Володимир Нестеренко, який став другим у змаганнях на аеробайках та першим — у веслуванні на концепті.

Зі слів Президента Федерації стронгмену України Сергія Конюшкова, «Сильні України» являє собою серію змагань із 4-5 промоційних заходів. Наступні змагання заплановані в Києві. Потім «Сильні України» відбудуться в Житомирі, Івано-Франківську, Черкасах та Кривому Розі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2023, 16:37 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації