Вхід | Реєстрація

Андрій Матковський: «У мене немає ніяких проблем й мене ніхто не заарештовував»

Андрій Матковський: «У мене немає ніяких проблем й мене ніхто не заарештовував»
Минулого тижня, на позачерговій 52-й сесії міської ради п’ятого скликання, депутати затвердили пам’ятну медаль Полтавської міської ради «Перемога у Великій Вітчизняній війні. 65 років». 9 Травня нею нагородять учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни та партизанів. На медалі зображений меморіал Солдатської Слави та малий герб Полтави. Усього виготовлено 1700 нагород.
Після сесії міський голова Полтави Андрій Матковський, провів  прес-конференцію, під час якої повідомив, що депутати також  внесли зміни до рішення «Про порядок фінансування видатків у 2010 році до затвердження міського бюджету на 2010 рік сесією міської ради». Рішенням сесії продовжено дію програми «Турбота» на поточний рік за низкою напрямків. — Загальна сума видатків на це становитиме 2 мільйони 939 тисяч гривень, — говорить мер. — Депутати взяли на себе відповідальність і затвердили ту частину програми, згідно з якою 1 мільйон 400 тисяч гривень виділяється міською радою для надання спеціальної допомоги ветеранам війни.

— Андрію Всеволодовичу, прокоментуйте, будь ласка, чутки про те, що, нібито, вас затримували працівники СБУ, зараз триває слідство й вас притягнуть до відповідальності.
— Зазначу, що в мене немає ніяких проблем, і мене ніхто не за-арештовував. Спочатку на чутки я не зважав, але коли почали телефонувати з Києва й ставити такі запитання, доручив одній соціальній службі провести опитування й дослідити ситуацію. Зараз я вам можу відповідально заявити, що протягом останніх декількох місяців у Полтаві була організована робота з розповсюдження чуток про міського голову й міську владу. Піар-технологи вручали пакети з продуктами майже 60 тисячам пенсіонерів та надавали їм неправдиву інформацію, що нібито міський голова щось у когось вкрав чи кудись виїхав, або ж його взагалі немає в місті. Ці люди, прийшовши додому, передали інформацію своїм рідним. Тобто, майже половина мешканців Полтави була ознайомлена з неправдивими чутками. Можливо, деякі люди готувалися до майбутньої передвиборчої кампанії, тому мета цієї технології — отримати посаду мера та депутатські місця. Вважаю: в це вкладено приблизно 6 — 7 мільйонів гривень. У мене таке враження, що, мабуть, частина полтавців не дивляться телебачення та не читають газет. Майже кожного дня я виступаю по телебаченню, даю інтерв’ю журналістам. А люди вірять чуткам. Тому я оголошую похід до людей. Ми проводитимемо громадські слухання. Я піду на лекції до студентів, у трудові колективи, де, по-перше, буду звітувати як міський голова, а по-друге, відповідатиму на всі поставлені запитання.

— Пане мер, нещодавно міська влада розглядала питання щодо опалення мікрорайону Алмазний, адже котельня на вулиці Ціолковського потребує термінового ремонту. Тоді озвучили кілька варіантів вирішення проблеми. Скажіть, будь ласка, чи визначили остаточний варіант і чи вже знайдені кошти для його втілення?
— Так, дійсно, депутатська комісія розглядала кілька пропозицій стосовно цього. Наразі вже зроблений перший крок. А саме: замовлена проектна документація на проведення реконструкції котельні. Ця котельня, яка обігріває квартири майже 100 тисяч полтавців, — обласна комунальна власність. Будемо її реконструювати та встановлювати нові сучасні котли. Для цього потрібні чималі кошти. Частково ремонт фінансуватиме місто ( в межах 10%), проситимемо допомогти обласну владу й державу. Крім того, сьогодні активно займаємося проектом модернізації котельні ПТМЗ, яка опалює будинки на вулиці Дослідній та прилеглих вулицях. Зараз замовлена проектна документація, є пропозиція поставити котли, які б працювали на вугіллі. Фінансувати теж будемо спільно, але за умови, що ця котельня передаватиметься на баланс області. Загалом, за попередніми даними, майже 3 мільйони гривень у проекті майбутнього бюджету буде закладено на проблеми ЖКГ, у тому числі й на ті, що пов’язані з опаленням.

— Як вирішує міська влада проблему утилізації сміття? Чи буде збудований сміттєпереробний завод у Макухівці?
— Світовий досвід з цього напрямку вивчали депутати міської та Макухівської селищної рад. Є в нас і пропозиції інвесторів щодо будівництва заводу на місці сміттєзвалища. Але виникло дві проблеми. Перша, вона й головна: Полтавський район не погодив рішення про те, щоб на території сміттєзвалища будували завод. Друга — інвестори з початком кризи, побачивши цю супе-речку, не захотіли вкладати кошти. Саме тому я сподіваюся, що з новою обласною та районною владою ми вирішимо проблему. Окрім цього, в Полтавському районі, болючим залишається питання щодо кладовища в Розсошенцях. Земельної ділянки, виділеної під цвинтар, вже не вистачає. Думаю, що ми знайдемо компроміс і зможемо реалізувати обидва ці проекти.

— Які перспективи з ремонту доріг у місті ? Чи є для цього кошти й трудові ресурси?
— У черговий раз хочу підкреслити, що ситуація з дорогами в нас дійсно непроста. Ті ями, які знаходяться на вулицях Полтави, в нас зафіксовані. Сьогодні складений графік ремонту доріг у місті. У межах 1/12 бюджету ми можемо здійснювати тільки поточний ремонт, а не капітальний. Асфальтний комунальний завод щодоби вироблятиме 70 — 80 тонн асфальту. Це втричі більше, ніж у попередні роки. Інвестор вклав у ремонт заводу майже півмільйона гривень. Він оснащений сучасними технологіями.

— На сесії депутати порушили питання про звернення до Кабінету Міністрів щодо відставки нинішнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, ви проголосували «проти». Прокоментуйте, будь ласка.
— «Проти» проголосували депутати міської ради, в тому числі і я. На мою думку, це питання не в компетенції міської ради. Кабмін формує Верховна Рада України. Ми з депутатами домовлялися, що будемо займатися не політичними питаннями, а нагальними. Звичайно, кожен має свою позицію. Але це не проблема міста Полтави. Ми нічого не вирішимо, а тільки посваримося. Сьогодні, коли треба займатися ремонтом доріг, дахів, проблемами ЖКГ, політичні дискусії нам ні до чого.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 13:13 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації