Вхід | Реєстрація

Дмитренко вимагає від Фещенка звіту

Дмитренко вимагає від Фещенка звіту

Невгамовний кобеляцький пенсіонер вважає, що виконуючий обов’язки міського голови має прозвітувати перед громадою про свою діяльність.

При цьому Микола Дмитренко висловлює побажання, аби голова та інші посадовці прозвітували перед представниками Кобеляцької громади публічно, бажано — у найбільшому міському залі, що знаходиться в центрі культури та дозвілля.

Відповідні звернення із нагадуванням, що публічних звітів від посадовців місцевого самоврядування вимагає вітчизняне законодавство, Микола Захарович направив у міську раду. І продублював свої вимоги, надавши копії звернення в ЗМІ.

Редакція «ЕХО» вирішила поцікавитися в посадовців міськради, чи буде, а якщо у буде, то коли і де, публічний звіт міського голови. Точніше — виконуючого обов’язки міського голови. Адже, нагадаємо, Василь Фещенко зайняв відповідну посаду не після виборів, а за результатами відставок, спочатку — Олександра Копельця, а потім — вже екс-секретаря міськради Володимира Жукова. Відбулося це в листопаді минулого року.

У міській раді підтвердили, що звернення Дмитренка було отримане і на нього надана відповідь. Згідно із відповіддю, публічного звіту в режимі реального часу не буде. Не звітуватиме ні Василь Фещенко, ні інші посадовці. При цьому юристи міськради посилаються на заборону проведення мирних зібрань під час дії військового часу.

Сам виконуючий обов’язки міського голови із цього приводу сказав:

— Влада не має права проводити масові зібрання людей. Тому ні про який зал центру культури чи дозвілля, ні про інші адмінприміщення, де ми могли б зібрати людей, і мова йти не може. У всякому разі, до закінчення дії періоду військового стану. Але це не означає, що ми зовсім не звітуватимемо перед людьми. Мій звіт буде. Він буде розміщений на сайті міськради, у засобах масової інформації. У тому числі, і в «ЕХО». Але це відбудеться дещо пізніше. Нагадаю, що згідно із законодавством маю звітуватися раз на рік. А посаду займаю із листопада. Так що час для підготовки звіту ще є.

Точнішої дати, коли буде опублікований звіт міського голови, Василь Фещенко не назвав.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації