Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині 47-річний чоловік убив співмешканку через ревнощі

На Новосанжарщині 47-річний чоловік убив співмешканку через ревнощі

За рішенням суду, вбивця проведе за ґратами більше 9 років.

6 липня  прес-служба Полтавської обласної прокуратури повідомила, що прокурори Полтавщини в суді довели вину 47-річного жителя Новосанжарської територіальної громади в умисному спричиненні середньої тяжкості тілесних ушкоджень та вбивстві (частина 1 статті 122, частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

У березні цього року, перебуваючи за місцем проживання, чоловік через ревнощі завдав 57-річній співмешканці по голові не менше п’яти ударів тупим предметом (згідно з показами обвинуваченого — качалкою).

За кілька днів він знову жорстоко побив жінку, намагався її задушити, не менше двох разів вдарив ножем у живіт та з місця події втік. Унаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла.

Правоохоронці розшукали зловмисника в сусідньому селі, у знайомих.

У понеділок вирок в цій справі оприлюднили на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Згідно документа, перед судом постав уродженець села Суха Маячка, який неодноразово мав проблеми із законом. У лютому 2012 року його засудили на 4-річний термін за крадіжку, а в липні 2021-го — на 3 роки умовно  за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості і грабіж, поєднаний із насильством.
У вироку йдеться, що приблизно 13 березня цього року убивця перебував із жертвою в будинку, де вони разом проживали. На ґрунті ревнощів він наніс їй не менше п`яти ударів тупим предметом в область голови.

19 березня між катом та його співмешканкою на ґрунті ревнощів відбувся повторний конфлікт, під час якого підсудного виник умисел на умисне вбивство жінки.

Він почав наносити численні удари руками, ногами та палицею по голові, тулубу й кінцівках жертви, не менше двох разів ножем ударив їй у живіт. Від тілесних ушкоджень остання померла на місці. Після цього убивця покинув місце проживання.

Вислухавши сторони захисту і обвинувачення та проаналізувавши зібрані правоохоронцями докази, суд ухвалив:

  • визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 122 ККУ, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 1рік,
  • визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 ККУ, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років.

На підставі частини 1 статті 70 ККУ за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням, остаточно призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років.

Також частково суд приєднав невідбуту частину покарання за вироком Новосанжарського районного суду від 26 липня 2021 року та остаточно визначив підсудному покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років і 6 місяців.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2023, 19:44 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації