Вхід | Реєстрація

На вихідних квітяни фестивалили

На вихідних квітяни фестивалили

8 липня в Червоних Квітах відбувся надзвичайно цікавий захід, який із задоволенням відвідали як діти, так і дорослі.

Минулої неділі в Україні відзначали День рибалки, свято любителів «тихого полювання».

В Україні День рибалки закріплений Указом Президента від 22 червня 1995 року за №464/95. Із його нагоди стало доброю традицією проводити різноманітні конкурси та змагання як серед професійних рибальських бригад, так і серед аматорів рибної ловлі.

Для жителів Червоних Квітів, а особливо депутата Білицької селищної ради, голови місцевого фермерського господарства Петра Слокви, День рибалки — це особливе свято, що не обходиться без змагань із любительського лову рибу.

Уперше про рибацький турнір кореспонденти тижневика «ЕХО» розповіли ще в 2016 році. Тоді День рибалки випав на 10 липня. Змагання проходили на ставку, що знаходиться на території ФГ «Червоні Квіти». Організатором тодішнього турніру став Петро Слоква. Більше 30 рибалок з усього Кобеляцького району виявили бажання позмагатись у вправності та вмінні ловити рибу. Переможцями перших змагань стали Артем Письмак, Олексій Каракуця та Андрій Сімаков. До того ж Артем упіймав найбільший трофей: білого амура вагою 800 грамів. У підсумку присутні прийняли рішення зробити рибальські змагання традиційними.

Цього року захід пройшов у оновленому форматі та при участі не лише дорослих любителів риболовлі, а й дітлахів. Рибний фестиваль «Fish Сhervoni Kvity Fest» відбувався на березі ставка. Захід мав благодійне спрямування, так як його відвідувачі збирали кошти на потреби Збройних Сил України. На фестивалі працювало кілька локацій. По-перше, безпосередньо відкрита водойма, біля якої з 6-ої ранку і до 11-ої дня розмістилися 14 любителів «тихого полювання». По-друге, гастрономічні, де куховарили господарі й господині Білицької громади, які частували відвідувачів кулінарними шедеврами. По-третє, розважальна зона, де з концертною програмою виступали аматорські колективи Білицького, Чорбівського і Червоноквітівського закладів культури. Не забули організатори і про найменших відвідувачів. Крім традиційних атракціонів, для дітлахів проводили веселі конкурси на піску.

По завершенню відведеного на риболовлю часу, працівники Виконавчого комітету Білицької селищної ради та депутат Петро Слоква підвели підсумки. Наймолодшим рибалкою став Тарас Золотаренко, який із 6-го ранку ловив рибу разом із татом. Найбільший рибний трофей вагою 370 грамів упіймав Микола Решетило. Переможцем змагань став Олександр Псюкало із уловом 2 кілограми 450 грамів. Їх нагородили потрібними для риболовлі засобами.

Як повідомила працівник селищної ради Олена Олефірова, фестиваль став можливим завдяки організаторам і спонсорам: гуманітарному відділу, депутату Петру Слокві, старості Червоноквітівського старостинського округу Петру Онищенку, підприємцю Юрію Мусі, керівнику сільськогосподарських підприємств «Урожай» і «ДАРІЯ-С» Володимиру Стрюку, Ользі Жук та Ігорю Бондаренку.

Також організатори фестивалю підрахували благодійні внески. Під час заходу на підтримку Збройних Сил України вдалося зібрати  26 654 гривні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації