Вхід | Реєстрація

Кременчуцькому фотографу, який вербував підлітків для створення порнографії, оголосили підозру

Кременчуцькому фотографу, який вербував підлітків для створення порнографії, оголосили підозру

Фотографу з Кременчука інкримінують розбещення та вчинення дій сексуального характеру з особами, які не досягли 16-річного віку, вербування з метою сексуальної експлуатації, створення та утримання місць розпусти із залученням малолітніх і неповнолітніх осіб й умисне зберігання дитячої порнографії. Досудовим розслідуванням встановлено понад 20 епізодів протиправної діяльності 48-річного чоловіка.

Про це повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун сьогодні, 17 липня.

Мешканця Кременчука викрили у травні цього року оперативники Управління міграційної поліції Полтавщини спільно зі слідчими Кременчуцького районного управління поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури. 

Під час обшуку слідчі вилучили у підозрюваного носії інформації з файлами, що містили відео та фото з дитячою порнографією. Це підтвердили висновки відповідних судових експертиз.

Сергій Рекун зазначив, що на підставі зібраних у процесі досудового розслідування доказів і встановлених фактів незаконної діяльності фігуранту збільшено обсяг підозри й обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

14 липня слідчі, за погодженням з прокуратурою, повідомили чоловікові про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених різними статтями Кримінального кодексу України:

  • умисне зберігання дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження (ч. 1 ст. 301-1); 
  • умисне зберігання дитячої порнографії з метою розповсюдження, а також її розповсюдження (ч. 4 ст. 301 в редакції, яка діяла до набрання чинності Законом України від 18.02.2021 № 1256-ІХ); 
  • вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку (ч. 1 ст. 156 в редакції Закону N 600-VI 25.09.2008, що діяла на момент скоєння злочину); 
  • створення та утримання місць розпусти із залученням малолітніх і неповнолітніх осіб (ч. 4 ст. 302); 
  • вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану, вчинені щодо малолітньої та неповнолітньої особи (ч.2, 3 ст. 149 в редакції Закону № 3316-IV від 12.01.2006, що діяла на момент скоєння злочину);
  • задоволення статевої пристрасті неприродним способом, із погрозою застосування фізичного насильства та з використанням безпорадного стану (ч. 3 ст. 153 в редакції Закону № 2295-УІ від 1 червня 2010 року, на момент скоєння злочину);
  • дії сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку (ч. 1 ст. 155 в редакції Закону № 600-VI від 25 вересня 2008 року, на момент скоєння злочину).

Сергій Рекун повідомив: 

«Під час досудового розслідування нам вдалося встановити жертв сексуальної експлуатації, завербованих фотографом протягом кількох років, та зібрати докази його причетності до більше ніж 20 епізодів протиправної діяльності. Задокументовані факти лягли в основу оголошеної підозри та стали підставою для обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. У кримінальному провадженні триває комплекс необхідних слідчих дій».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2023, 15:44 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації