Вхід | Реєстрація

Полтавцям дали волю малювати на паркані

Полтавцям дали волю малювати на паркані
Першого квітня на розсуд полтавців любителі графіті представили свої малюнки на паркані, що на вулиці Степового Фронту.
Відтепер мешканці міста, ідучи вулицею чи їдучи транспортом, можуть милуватися творчістю креативної молоді: портретом Миколи Гоголя, написами та малюнками, зробленими на екологічну тематику; висміяли хлопці та дівчата й депутатів-корупціонерів тощо.
За словами заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олени Ромас, графіті-фест «Усміхнись, Полтаво!» недаремно організували саме 1 квітня. Адже в цей день майже увесь світ відзначав День сміху, 201 рік тому 1 квітня народився і наш видатний земляк, справжній майстер сатири — письменник Микола Гоголь.
— Саме тому на вибір професіоналів та любителів графіті були представлені такі теми: карикатура на Гоголя, креативний напис «Полтава — місто, в якому хочеться жити», «Молодь і Полтава», «Полтава і екологія», — розповідає Олена Ромас. — З повною відповідальністю можу сказати, що захід організувала ініціативна молодь: «Молодіжний екологічний центр», «Студентська рада міста», школярі. А наше управління лише допомогло з фарбами та надало можливість людям спокійно, не ховаючись, малювати. Загалом, у місті є багато різних парканів, будинків, які знаходяться в занедбаному стані й потребують змін. Завдяки графіті їх можна не тільки прикрасити, а й розвеселити жителів міста.
Варто зазначити, що це тільки перший прикрашений графіті паркан. Як повідомила чиновниця, є пропозиції проведення подібного фестивалю на 9 Травня. Уже визначене місце, щоправда, його поки що тримають в таємниці.
До заходу не залишилися байдужими й перехожі: вони зупинялися і більшість полтавців схвально відгукнулася про ініціативу, проявлену молодими людьми, говорячи, що цей жахливий паркан уже давно потребував якогось прикрашення.
Насамкінець найкреативніших майстрів графіті заохотили солодкими подарунками.

Автор: Ольга ГНАТЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 14:37 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації