Вхід | Реєстрація

«Звучи, рідна мово»

«Звучи, рідна мово»

Під таким девізом у Біликах пройшов музичний фестиваль.

У неділю, 16 липня, шанувальники української пісні та творчості відомої кільком поколінням артистки Раїси Кириченко зібралися в Білицькому селищному будинку культури, де відбувся обласний огляд-конкурс аматорських колективів та окремих виконавців під назвою «Звучи, рідна мово».

Конкурс присвячений 80-річчю від Дня народження Героя України, народної артистки України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка, повного кавалера ордена Княгині Ольги – Раїси Кириченко.

Виступи аматорів сцени Білицької територіальної громади оцінювало компетентне журі: директор обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи (голова) Дмитро Соколов, методист зі збереження і розвитку народної творчості та аматорського мистецтва Ольга Озерянко, методист відділу культуно-освітньої роботи та організації довкілля «ОЦНТ» Віктор Лавренко.

Усього творчі колективи Білицького, Марківського селищних будинків культури, Білицької мистецької школи, Бутенківського, Бережнівського, Чорбівського, Жуківського сільських БК та Червоноквітівського клубу представили 28 художніх номерів.

Гостей заходу зустрічав місцевий духовий оркестр, а місцеві господарі й господині пригощали відвідувачів короваєм.

Суддівська колегія відбере номери, із якими білицькі артисти виступлять у заключному огляді-конкурсі, що відбудеться в Полтаві.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації