Вхід | Реєстрація

Полтавщина готується до нового опалювального сезону

Полтавщина готується до нового опалювального сезону

У Полтавській ОВА відбулася робоча нарада щодо підготовки до нового опалювального сезону. Начальник облвійськадміністрації Дмитро Лунін та голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький проаналізували ситуацію в регіоні щодо енергозабезпечення, захисту енергооб’єктів, наявності й забезпечення резервних об’єктів живлення критичної інфраструктури.

«Минулий опалювальний сезон ми провели в умовах значного дефіциту електричної енергії. Тривалий час область жила й працювала фактично за схемою «чотири години без світла та дві зі світлом». Енергетики вимушені були застосовувати графіки погодинних відключень, також для зручності перейшли на шість черг електропостачання, – розповів Дмитро Лунін. – За весь цей час вдалося закупити обладнання для генерації електроенергії для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема джерелами резервного живлення забезпечені й медзаклади області. Також підприємства планують придбати додатково обладнання відповідно до своїх потреб».

За словами Дмитра Луніна, результатом має стати налагодження співпраці на всіх рівнях задля сталого проходження наступного опалювального сезону та розуміння всіх поточних викликів.

«Свого часу всі області країни зіштовхнулися з графіками відключень, зокрема й через знищення та пошкодження багатьох електростанцій. Нині триває активна ремонтна кампанія як мережевого господарства, так і ліній передач на всіх електростанціях. Маємо максимізувати кількість обладнання, яке буде задіяне в роботі під час нового опалювального сезону», – зауважив Володимир Кудрицький.

Що стосується підрозділів ДСНС області, то вони на 100% забезпечені генераторами.

«У разі відключення світла чи блекауту всі підрозділи будуть переведені на резервне живлення й готові до реагування на відповідні ситуації», – сказав начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимир Салогуб.

Дмитро Лунін підкреслив, що актуально провести тренування щодо оперативного підключення генераторів, особливо до об'єктів критичної інфраструктури. Важливо відпрацювати алгоритм дій та координацію всіх підрозділів і служб на місцях.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2023, 13:46 | Полтавщина | Суспільство
1. Slavko / 28 липня 2023, 15:57
Фінансування офшорів - це фінансування війни, вірусів і іншої біди !
Давайте гроші солдатам, а не ж дам у офшори - інакше війна і геноцид не закінчиться !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації