Вхід | Реєстрація

Матерям загиблих військових передали ордени

Матерям загиблих військових передали ордени

20 липня прес-служба Білицької селищної ради повідомила, що рідним загиблих військових із громади передали державні нагороди.

Ордени матерям військовослужбовців вручив начальник третього відділу Полтавського РТЦК та СП, підполковник Петро Андрушко.

Земляки, які загинули у боротьбі з російськими агресорами, отримали нагороди посмертно,  згідно указів Президента України Володимира Зеленського.

Зокрема, у нормативно-правових актах вказано, що орденами «За мужність» ІІІ ступеня загиблих земляків нагородили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.  Нагороду підполковник Петро Андрушко передав матері військового Вадима Жмудя — Валентині Жмудь. Інформація про загибель жителя Біликів 1997 року народження надійшла 31 жовтня. Солдат Вадим Жмудь поліг 29 жовтня 2022-го поблизу села Водяне, що на Донеччині.

Також військовий комісар вручив орден матері Богдана Богданова — Альоні Богдановій.

Захисник народився в 1991 році. Проживав у селі Галі-Горбатки. Призваний до Збройних Сил України 7 вересня 2022-го. А вже 29 жовтня він загинув від отриманих поранень поблизу населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

Без батька залишилась донька.

Третій орден Петро Андрушко передав Тетяні Пилипчук — матері Олександра Дацька.

Захисник України народився в 1995 році в місті Зугрес Донецької області. Після нападу росії родина Дацьків переїхала в Кустолові Кущі. Олександр пішов захищати країну.

Життя Героя України обірвалося  поблизу Соледару Донецької області. Йому було 27 років.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2023, 14:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації