Вхід | Реєстрація

Комунальники почали процес облаштування «колісниківського» звалища

Комунальники почали процес облаштування «колісниківського» звалища

Керівник кобеляцького комунального підприємства Сергій Ткаченко говорить, що об’єм робіт, котрий доведеться виконати, буде більшим, ніж він очікував.
Нагадаємо, що міські депутати виділили два гектари землі на території колишньої  Кунівської  сільської ради для будівництва об’єкту поводження із відходами. Ця земельна ділянка розташована між селами Колісниківка і Кунівка, на відстані близько двох кілометрів від обох згаданих населених пунктів. Кілька десятиліть  тому там розташовувалася так звана тракторна бригада одного із колишніх колгоспів, після розпаду господарства територію місцеві жителі почали використовувати, як стихійне звалище.

Згідно із задумом і проектною документацією, на новостворений об’єкт поводження із відходами будуть вивозити виключно органіку, тобто залишки рослинності — листя, траву, гілки.

У п’ятницю на «колісниківському» звалищі почав працювати потужний трактор «Водоканалу Плюс». Він розгортає величезні пагорби накопиченого протягом десятиліть сміття.

Директор «Водоканалу Плюс» Сергій Ткаченко говорить:

— У процесі проведення робіт виявилося, що на цій ділянці за багато років накопичилось дуже багато відходів. Скільки — навіть важко вирахувати. Можливо, сотні кубів, можливо — тисячі. Бульдозер вирівнює землю і під нею знаходяться нові й нові «поклади» відходів. Більшість сміття — пластик. А його там не має бути. Будемо вибирати. А це — зайві час і витрати.

Після того, як техніка вирівняє поверхню ґрунту, ділянка буде обвалована. Також її обкопають глибоким ровом.

Скільки триватиме процес підготовки земельної ділянки під об’єкт, на якому перероблятимуть органіку, Сергій Ткаченко прогнозувати не береться. За його словами, існує залежність і від погоди. Якщо знову задощить, то можливості виконувати роботи тимчасово не буде.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2023, 17:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації