Вхід | Реєстрація

На підтримку солдатів і онкохворих виділили 3 мільйони

На підтримку солдатів і онкохворих виділили 3 мільйони

21 липня відбулася чергова, 21, сесія Кобеляцької міської ради. Депутати приймали рішення щодо розподілу 22 мільйонів, які надійшли до бюджету понад план.

У обласних ЗМІ одразу розтиражували дві новини із кобеляцької сесії. Одна — стосовно виділення 42 тисяч на відеокамери, які фіксуватимуть порушників правил благоустрою, тобто людей, які несуть і везуть до контейнерів для збору відходів листя, бур’ян, гілки і будматеріали, друга — стосовно голосування щодо виділення земельної ділянки для однієї з міських церков.

Хоча, по суті, кобеляцькі депутати приймали й набагато важливіші рішення. Та й читаючи короткий звіт щодо роботи сесії, оприлюднений на сайті міськради, у громадян могли виникнути запитання щодо долі отих 22 мільйонів. Ну, на відеокамери 42 тисячі, ну 300 тисяч на кисневу станцію для лікарні... А де інші мільйони?

Для того, щоб заповнити інформаційний вакуум, редакція звернулася за коментарем до виконуючого обов’язки міського голови Василя Фещенка.

Василь Васильович якраз інспектував хід робіт по розчищенню «колісниківського» звалища. На запитання щодо розподілу коштів він відповів наступним чином:

— Так, 22 мільйони — це нібито й багато. Але повірте, потреби громади набагато більші. На одні дороги, щоб їх капітально відновити, потрібні сотні мільйонів. Тепер по суті. Звичайно, я всіх цифр у голові утримати не можу. Тому зосереджуся на найбільш важливому. Три мільйони депутати виділили на додаткові виплати матеріальної допомоги. Ці гроші отримають передусім наші земляки-військовослужбовці, відповідно із прийнятою програмою, та люди, які страждають від онкозахворювань. За 3,5 мільйона будемо купляти пересувну сортувальну станцію, де сортуватимуть відходи. Ще 3,7 мільйона підуть на придбання потужного автогрейдера. Ця техніка і дороги рівнятиме, і взимку допомагатиме. Не гоже місту чекати, доки звільниться грейдер в якоїсь іншої організації. Щодо кисневої станції, то місто просто допомогло лікарні, у якої не вистачало власних коштів. Ця станція дасть змогу реанімаційному відділенню лікарні не залежати від поставок кисневих балонів, а виробляти кисень самостійно.

Щодо долі капітального ремонту, точніше — нового будівництва мосту через річку Кобелячок, що в мікрорайоні Ведмедівка, то Василь Фещенко говорить, що навіть із перевиконанням місто такий проєкт самотужки в життя не втілить. За його словами, вартість будівництва мосту становитиме від 70 до 100 мільйонів гривень.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2023, 11:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації