Вхід | Реєстрація

Серпневий забіг по Кобеляках: ветерани активізувалися

Серпневий забіг по Кобеляках: ветерани активізувалися

У суботу, 5 серпня, в Кобеляках був проведений традиційний легкоатлетичний пробіг по вулицях міста. Цьогоріч у ньому взяли участь 37 бігунів. Особливістю заходу стала велика кількість як зовсім юних учасників, так і тих, кому далеко за 40 років.

Один із організаторів забігу, а паралельно і кращих бігунів Кобеляк Андрій Гречаний говорить:

— Я був приємно шокований кількістю бігунів так званого поважного віку. Ми традиційно визначаємо наймолодшого і найстаршого учасника. То коли проводили реєстрацію, мали проблемку — вік найстаршого постійно змінювався. Спочатку найстаршим був Сергій Галушко, а коли реєстрація закінчилася, то стало зрозуміло, що Сергій Станіславович є юнаком, у порівнянні з деякими іншими бігунами.

Цей забіг по вулицях Кобеляк є вже четвертим за ліком. Його проводять у першу суботу серпня. Тому він і має неофіційну назву Серпневий.

Цього року, як завжди, окрім людей, які власними досягненнями пропагують біг, організацією заходу займалася і Кобеляцька міськрада. І не лише займалася, а й брала участь. Адже цьогоріч бігли одразу два діючих депутати міськради — вже згаданий Сергій Галушко та Олег Славянський.

Як відзначив усе той же Андрій Гречаний, забіг не є суто спортивним заходом. Він наголосив:

— Головна мета — пропаганда здорового способу життя та фізичної культури. А біг є обов’язковою складовою цих двох понять. Знаю, що деякі кобелячани не беруть участь у таких забігах через хибну сором’язливість. Мовляв, вони не зможуть на рівних виступити з тими, хто молодший і бігає постійно. Але ж це неправильно! Головний результат — участь, перемога над самим собою, своїми комплексами і упередженнями. Ну й ще одним результатом є заряд бадьорості.

Так сказав Андрій Гречаний і… І виграв забіг. Тобто він першим перетнув символічну фінішну стрічку. Другим фінішував Олег Шабалтій, третім — Максим Скоробагатов.

Серед жінок першими на фініші стали відповідно — Вікторія Пасько, Таїсія Покидько, Оксана Дзеркалій.

Після так званого «великого» забігу був проведений «дитячий». У ньому взяли участь кілька десятків учасників зовсім юного віку. Простіше кажучи, бігли діти. У віковій категорії до 10 років перемогли Антон Шпирка та Софія Шабалтій, у категорії віком від 11 до 15 років переміг Макар Чумак.

Наймолодшим учасником забігу став Матвій Терновий, найстаршим — Микола Безуглий.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2023, 14:30 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації