Вхід | Реєстрація

Футболісти вшановували пам’ять земляка і збирали кошти на меморіальну дошку

Футболісти вшановували пам’ять земляка і збирали кошти на меморіальну дошку

Минулу суботу, 5 серпня, жителі Супротивної Балки зібралися на перегляд турніру з міні-футболу. Спортивні змагання присвячувалися пам’яті загиблого захисника Сергія Костогриза. Загалом у міні-футбольному турнірі взяли участь п’ять команд із Нових Санжар та Супротивної Балки.

Перед початком ігор присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка, всіх військовослужбовців і мирних жителів, котрі загинули в ході нападу російських окупантів. Також Микола Воронько і Володимир Титар поклали квіти до могили Сергія Костогриза.

Згідно регламенту змагань, команди учасниці були розділені на дві підгрупи. До першої увійшли представники Супротивної  Балки — «Ветеран» і «Юніор», до другої — Нових Санжар («Чкалова», «Метеор» і «Портер»).

Під час урочистої частини турніру та в перервах між іграми спортсменів і глядачів вітали пісенними композиціями учасники гурту «Ексклюзив» Супротивнобалківського сільського клубу. До його складу входять Анатолій Вагнер, Вікторія Малоголова, Руслана Повстяна, Лілія Костогриз та Діана Коба.

За результатами матчів, супротивнобалківські «ветерани» переграли «юніорів» із мінімальною перевагою — 1:0. У другій групі кращий результат продемонстрували гравці «Чкалова», а «Метеор» і «Портер» здобули друге і третє місця. Також організатори визначили кращих гравців змагань. У першій групі відзнаки отримали Давид Куксьонок, Геннадій Супрун і Сергій Бугаєнко. У другій групі — Тимур Берлим, Леонід Білокінь і Сергій Громенко.
Учасників відзначили грамотами і пам’ятними сувенірами, а переможців — кубками.

Пам’ятний турнір мав і благодійне спрямування. Адже, крім вшанування пам’яті земляки, організатори збирали кошти на меморіальну дошку військовослужбовцю.

Нагадаємо, що 20 березня жителі Новосанжарської громади дізналися про загибель земляк із Супротивної Балки. Сергій Костогриз загинув 17 березня під час виконання бойового завдання. Мешканець Супротивної Балки служив гранатометником роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) Національної гвардії України, мав звання «солдат».

Сергій Костогриз народився 22 лютого 1978 року в селі Потічок Решетилівського району. У 1980 році сім’я переїхала в Супротивну Балку. Чоловік закінчив місцеву школу, здобув професію тракториста. Працював у аграрній сфері.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Сергій Кострогриз став на захист країни.

Спершу дислокувався під Сумами, далі перебував у різних регіонах України.

17 березня загинув під час виконання військового завдання на території Луганської області.

Героя  поховали на кладовищі в Супротивній Балці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2023, 13:00 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації