Вхід | Реєстрація

Міська рада просить перевірити якість ремонту доріг

Міська рада просить перевірити якість ремонту доріг
зображення ілюстративне

У міських посадовців виникли сумніви щодо дотримання всіх вимог технологій проведення ремонту.

Як відомо, Агентство місцевих доріг у Полтавській області є розпорядником коштів, які виділяють місцеві громади на ремонт доріг. Для прикладу. Гроші на ремонт тієї чи іншої дороги виділяють Кобеляцька й  Білицька громади. Може  «докласти» свою половину необхідних коштів ще й Полтавська обласна рада. Але ремонт проводитиме той підрядник, договір з яким заключило вже Агентство місцевих доріг.

Приміром, у поточному 2023 році Агентство проводить ремонт двох доріг на території Кобеляцької громада. Мова йде про автодорогу місцевого значення Кобеляки —  Просяниківка та відрізок дороги, яка веде до Світлогірського. Шляховики мають її «полатати» за бюджетні кошти до так званого «василівського»  повороту.

Вартість двох вказаних вище проектів разом становить 9,2 мільйона гривень. Із них половину коштів виділили  із кобеляцького бюджету. Другу половину надала Полтавська обласна рада.

Днями на місце проведення робіт виїжджала делегація міських посадовців у складі Михайла Брейка та Василя Кіптілого. Причину такого візиту редакції пояснила заступник міського голови Олена Стаднікова.

Олена Володимирівна розповіла:

— У міську раду звернувся житель громади. Він проїжджав по тій ділянці дороги між Кобеляками і Світлогірським, де нині триває ремонт. Чоловік має відповідну освіту і рівень знань, у нього виникли сумніви в дотриманні технології проведення ямкового ремонту. Якщо зовсім просто, то він провів заміри  і, на його думку, товщина покладеного асфальту не відповідає технологічним нормам. Про це він повідомив міську раду. Наші працівники виїхали на місце, щоб перевірити достовірність отриманої інформації. Далі ми будемо звертатися до Агентства місцевих доріг, можливо і до Полтавської обласної ради із проханням провести експертизу  якості проведеного ремонту. На жаль, самостійно ми цього робити не маємо права. Парадоксально, але факт —  дорога проходить по Кобеляцькій громаді, гроші виділяємо із кобеляцького бюджету, але перевіряти чи визначати того, хто робитиме ремонт, права не маємо. Але таким є законодавство. Та  ніхто і ніщо не забороняє нам звертатися з проханням про проведення експертизи.

Василь Кіптілий, який особисто виїжджав на місце, у свою чергу додав:

— Ми не експерти, щоб робити однозначні висновки. Візуально на момент нашого приїзду шляховики клали належний шар асфальтної суміші. Але ж ми не знаємо, що було до нашого приїзду. Самостійно знімати асфальт і проводити виміри ми не будемо. Тут потрібна фахова експертиза. Звернення ми написали, надати документи щодо використаних коштів попросили. Чекаємо відповіді.

Ще раз нагадаємо, що ціна питання — 4,6 мільйона  з кобеляцького бюджету.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2023, 10:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації