Вхід | Реєстрація

У Решетилівці має з’явитися фабрика-кухня

У Решетилівці має з’явитися фабрика-кухня

Такий майданчик являється частиною проекту реформування шкільного харчування, що впроваджується за ініціативи Олени Зеленської.

Процес проведення реформи на Полтавщині окреслив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Як повідомив очільник військової адміністрації, першу фабрику-кухню в області планують створити в Решетилівській громаді. Опорні кухні діятимуть у 17 громадах, а базові — у двох ОТГ. Проєкти вже подані до профільного міністерства.

За словами Дмитра Луніна, майданчиком для навчання кухарів став нещодавно відкритий кулінарний хаб у Кременчуці. Тепер потрібно оновити обладнання в їдальнях. До початку повномасштабної війни область закупила 200 одиниць сучасної техніки.

Проект фабрики-кухні — частина реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською та розпочатої в минулому році. У її межах спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури було напрацьовано три варіанти організації харчування в школі.

Зокрема, кухня повного циклу (у навчальних закладах, де є економічна доцільність і технічно-технологічна можливість, усе готують на місці з нуля), опорні кухні (з однієї потужної кухні їжу транспортують до сусідніх шкіл), фабрика-кухня (великий обсяг постачання, окрема будівля, у якій готують, шоково охолоджують їжу й транспортують до багатьох шкіл).

На фабриці можна приготувати 10 тисяч порцій для систематизованого постачання дітям якісної їжі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2023, 16:03 | Решетилівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації