Вхід | Реєстрація

Міліціонер витяг із річки дівчинку

Міліціонер витяг із річки дівчинку
Минулого тижня ще одному новосанжарському правоохоронцю довелося випробувати себе в ролі героя-рятівника. Цього разу на допомогу людині прийшов старший лейтенант міліції Сергій Гасанов, який витягнув із холодної води дівчинку-підлітка.
Міліціонер погодився поспілкуватися із журналістом і розповів про обставини пригоди, яка трапилася у Нових Санжарах минулої неділі, 4‑го квітня — якраз на свято Великодня. Отже, до чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції зателефонував директор будинку-інтернату Микола Русін. Він повідомив, що ввечері з його закладу втекла дванадцятирічна вихованка. Спроби знайти її силами колективу успіхами не увінчалися і тоді директор зателефонував до міліції.
— Я приїхав на місце події. Зі слів працівників дізнався, що дівчинка побігла десь в сторону Забрідок, — розповідає Сергій Гасанов. — Я подумав: «Куди ж вона могла побігти?». І тоді в мене спрацювала, як то кажуть, міліцейська «чуйка» і ми разом із вихователем Ларисою Рекою пішли через ліс у напрямку річки Ворона. Надворі було вже темно, тому із собою я захопив фонарик. І коли ми пройшли кількасот метрів, раптом зі сторони річки почувся крик. Очевидно, дівчинка побачила світло і подала нам знак. Ворона зараз розлилася, тому нам довелося брести по гомілки у воді, ризикуючи загубити взуття. А коли до дівчинки лишалося метрів тридцять, вона раптом замовкла. Ми вже подумали, що все… Але вона, як виявилось, просто замерзла і заморилася. Ми дійшли до неї — вона стояла по груди у воді. Довелось її брати на руки і нести до автомобіля. Там ми її швидко загорнули у тепле рядно і відвезли до будинку-інтернату. Оце, власне, і вся історія. Сьогодні я цікавився — сказали, що із порятованою все добре, вона навіть не застудилася.
Після розмови із правоохоронцем ми зустрілись із директором Новосанжарського будинку-інтернату Миколою Русіним, який коротко прокоментував інцидент.
— Та все вже добре, дівчинка жива-здорова! — запевнив Микола Михайлович. — Винні у недогляді отримають догани. Ви зрозумійте, що у нас тут дуже специфічні діти, до яких потрібен особливий підхід. Тут вона спокійна, врівноважена — і вже у наступну мить їй треба кудись бігти… А за порятунок нашої вихованки адміністрація закладу виносить величезну подяку старшому лейтенанту міліції Сергію Гасанову, який у цій ситуації проявив справжній професіоналізм.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2010, 11:34 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації